Επιμέλεια – Συρραφή: Φρόσω Μπενετή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας [Συνθετική Ψυχοενεργειακή / Παιγνιόδραση]

 

Η μελέτη της σκέψης είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λεωφόρους που μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στη συνειδητότητα.

Ο σκεπτόμενος άνθρωπος ενδύεται ένα σώμα που αποτελείται από αναρίθμητους συνδυασμούς της λεπτοφυούς ύλης του νοητικού πεδίου. Το σώμα αυτό είναι περισσότερο ή λιγότερο εξευγενισμένο, ανάλογα με το στάδιο της διανοητικής ανάπτυξης που έχει φτάσει ο άνθρωπος. Το νοητικό σώμα (ο νους δηλαδή) είναι αντικείμενο μεγάλης ομορφιάς. Η ομορφιά αυτή είναι εκπληκτικά ακτινοβόλα και υπέροχα αξιαγάπητη όσο περισσότερο εξελιγμένη είναι η διάνοια και ασχολείται κύρια με αγνά και ανώτερα θέματα.

Η απόσταση που επενεργούν τα κύματα-σκέψης, η δύναμη και η επιμονή με την οποία προσκρούουν πάνω στα νοητικά σώματα των άλλων, εξαρτώνται από τη δύναμη και την καθαρότητα της αρχικής σκέψης. Όπως ακριβώς, φωνάζουμε δυνατά σε κάποιον που βρίσκεται μακριά για να μας ακούσει, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μια σκέψη γεμάτη δύναμη, θα μεταφερθεί πολύ μακρύτερα από ό,τι μια ασθενική και αναποφάσιστη. Η καθαρότητα και η αποφασιστικότητα είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας απ’ ό,τι η δύναμη. Όπως ακριβώς η φωνή του ομιλητή μπορεί να περάσει απαρατήρητη μέσα από απρόσεκτα αυτιά, έτσι και ένα ισχυρό κύμα σκέψης γλυστρά χωρίς να επηρεάσει το νου του ανθρώπου, αν αυτός βρίσκεται ήδη σε κάποιο άλλο συνειρμό σκέψεων.

Ένας άνθρωπος δυναμικά σκεπτόμενος πάνω σε υψηλά θέματα, εκπέμπει δονήσεις που τείνουν να ενεργοποιήσουν σε άλλους σκέψεις του ίδιου επιπέδου. Αυτοί οι άλλοι θα πρέπει να έχουν εξοικειωθεί σε δονήσεις παρόμοιου χαρακτήρα, η επενέργεια στο νου τους να έχει μία ιδιαίτερη δύναμη. Μπορούν επίσης να επιδρούν σε οποιοδήποτε νοητικό σώμα προσκρούσουν και μ’ αυτόν τον τρόπο να αφυπνίζουν τη δύναμη ανώτερων σκέψεων ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές.

Γενικότερα, όποιος πολώνεται σε υψηλά επίπεδα σκέψης εκτελεί ιερό έργο, ακόμη και αν δεν έχει καμία συνείδηση γι’ αυτό το γεγονός. Στη δημιουργία σκεπτομορφών καθοριστική σημασία παίζει εκτός από την ποιότητα, η ποσότητα των κραδασμών.
Η πλειοψηφία των ανθρώπινων σκέψεων δεν είναι καθόλου απλή. Υπάρχει μεν η αγάπη αλλά τις περισσότερες φορές αυτή είναι διαποτισμένη με υπερηφάνεια, ατομισμό ή ζήλεια.
Δύο δηλαδή ή περισσότεροι διαφορετικής ποιότητας κραδασμοί εμφανίζονται ταυτόχρονα.

Η καθαρότητα της σκέψης είναι και πάλι αυτή που ξεκαθαρίζει το τοπίο και μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε μια ουσιαστική, συνειδητή ζωή.

Πηγή: ‘Σκεπτομορφές’. Annie Besant, C.W. Leadbeater, εκδόσεις Ιάμβλιχος.