Η Αριάδνη Χωνά – Ρούβαλη  σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε την πρακτική της άσκηση στο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Ανατολικής Αθήνας.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Umeå, στην Σουηδία. Σε αυτό το φιλόξενο Ακαδημαϊκό περιβάλλον, αναζητούσε, βιβλιογραφικά κι ερευνητικά, τη σύμπραξη της τέχνης στο θεραπευτικό έργο.  Η διπλωματική της εργασία ήταν μία μελέτη της επίδρασης των μη λεκτικών θεατρικών δραστηριοτήτων στο συναίσθημα της ντροπής.

Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην “Κλινική Ψυχοπαθολογία” στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ & το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ, και στις “Ψυχοθεραπείες σε κοινοτικό φορέα” στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.

Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα «Θεατρική Αγωγή» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεχίζοντας την προσωπική & επαγγελματική της αναζήτηση με σεμινάρια στη Δραματοθεραπεία και το Ψυχόδραμα, οδηγήθηκε στο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής ΕΜΨΥΧΩΣΙΣ και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και Εμψύχωση Ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση» το οποίο και ολοκλήρωσε.  Σήμερα, συνεργάζεται με το Κέντρο, έχοντας αναλάβει τις εκπαιδευτικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.  Παράλληλα, ασχολείται με την εμψύχωση ατόμων και ομάδων στο πλαίσιο της υποστήριξης της σχέσης ανθρώπου-σκύλου και συμμετέχει στην οργάνωση εμψυχωτικών δράσεων για γυναίκες πρόσφυγες στην Ολλανδία.