Είναι εντυπωσιακό το πώς μπορεί ένας άνθρωπος μέσα σε λίγες ώρες να σου μεταβιβάσει γνώσεις από την εμπειρία του και να σου ανοίξει ένα παράθυρο στη σκέψη, το οποίο δεν ήξερες καν ότι υπάρχει.

Ευχαριστούμε πολύ τη δασκάλα μας που είναι ένας τέτοιος άνθρωπος και μας έδειξε πως μπορούμε να γίνουμε κι εμείς.

Χριστίνα Γεμιδοπούλου, Δασκάλα φωνητικής

Αρχικά η καθηγήτρια-εμψυχώτρια είναι επεξηγηματική, άμεση και βοηθάει στα επιμέρους ζητήματα. Έκανε την ομάδα να λειτουργεί άψογα.

Πήρα γνώσεις τις οποίες μπορώ να εφαρμόσω κατευθείαν στη δουλειά μου και να γίνω καλύτερη δασκάλα με καλύτερες επιδόσεις στους μαθητές μου.

Ευχαριστώ πολύ!

Ελίνα Ιορδάνογλου, Δασκάλα πιάνου

Ειλικρίνεια, αμεσότητα, καθαρότητα. Πραγματικό ενδιαφέρον και υποστήριξη από ανθρώπους με εμπειρία. Ως προς το περιεχόμενο, η σύνθεση καταφέρνει να αγγίξει πολλές πλευρές, ενδιαφέροντα και ανάγκες έκφρασης.

Σε ενεργοποιεί για να εκφραστείς εσύ πρώτα καλύτερα, να γνωρίσεις νέα κομμάτια σου και στη συνέχεια να αξιοποιήσεις τα δοσμένα εργαλεία στην εργασία με μικρούς και μεγάλους!

Μεγάλη ποικιλία τεχνικών και γνώσεις συγκεντρωμένες. Μακάρι να τις είχαμε ως ερεθίσματα από την παιδική μας κιόλας ηλικία. Τα μουσικοκινητικά και τα θεατρικά εργαλεία αποτέλεσαν αναγκαίο κομμάτι στο σύνολο του προγράμματος.

Το ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες είναι πραγματικά μαγικό.

Πόλλυ Βαρελοπούλου, Εκπαιδευτικός

Όταν το μάθημα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο εναλλαγές και προσωπική εξέλιξη είναι επιτυχία! Περιμένεις με παιδική αγωνία το επόμενό σου μάθημα και τα επόμενα γέλια και παιχνίδια!

Το πρόγραμμα είναι μια ομάδα όπου η θέση σου πάντα σε περιμένει! Μοιάζει με μια επιτυχημένη οικογένεια στην οποία θέλεις να ανήκεις!! Είναι μια αγκαλιά που θες να χαθείς μέσα της!

Είναι το συναίσθημα: “Όλα θα πάνε καλά!”

Ευχαριστώ

Μαργαρίτα Τελέλη, Εμψυχώτρια

Το πρόγραμμα μέσα από τον βιωματικό τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται συνέβαλε θετικά στην ανάπτυξή μου σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Χρησιμοποιώ τη μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης στις οικογενειακές θεραπείες και παρατηρώ πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο.

Ελ΄ένη Παπαμικρουλέα, Κοινωνική Λειτουργός, Θεραπεύτρια οικογένειας

Η μέθοδος, η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, η εποπτεία ήταν και είναι μια εμπειρία που όχι μόνο με διαμόρφωσε ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα αλλά με εξελίσσει διαρκώς! Ξεκλείδωσε το σώμα μου! Βλέπω μεγάλη εξέλιξη από την αρχή μέχρι σήμερα. Ο τρόπος που κινούμαι, που κοιτώ, που αντιλαμβάνομαι τη μουσική και το ρυθμό έχει ολοκληρωτικά αλλάξει.

Το μάθημα των συμβουλευτικών δεξιοτήτων έρχεται να κουμπώσει τη θεωρία πάνω στο βίωμα. Πώς πράγματα και καταστάσεις που βιώνεις μπορούν να ερμηνευθούν από διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και να σε βοηθήσουν να τα κατανοήσεις.

Όλη η εκπαίδευση με βοήθησε σε όλους τους τομείς της ζωής μου: κοινωνική – επαγγελματική – προσωπική. Ευχαριστώ!

Όλγα Ελευθερίου, Πολιτικές Επιστήμες

Ήταν ένα όμορφο δημιουργικό ταξίδι που έδωσε τροφή για σκέψη τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Σ’ ευχαριστώ Φρόσω για τις πολύτιμες γνώσεις που μου πρόσφερες.  Χάρηκα που σε συνάντησα στο μονοπάτι της ζωής μου!

Γιώργος Κεραμιδάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Εξαιρετική προσέγγιση με αμέτρητες προεκτάσεις για την προσωπική & επαγγελματική ζωή.

Λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα και μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα όταν κάποιος την εφαρμόσει συνειδητά.  Πολλά παραδείγματα για διαφορετικά κοινά.  Εξαιρετική η πρακτική άσκηση.

Ευχαριστώ!

Α. Ν., Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Εξαιρετική εμπειρία ζωής!

Όλα ξεκίνησαν από ένα Open Day, αυτό θυμάμαι … Ξεκίνησα με όρεξη και διάθεση για παιχνίδι και φροντίδα εαυτού.  Μόλις ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ένιωσα την αξία της γνώσης, την ουσία της ομάδας & των ποιοτικών σχέσεων.  Ένιωσα πόσο σημαντικές είναι για την πνευματική & ψυχική υγεία.  Ένιωσα την ευγνωμοσύνη της συνάντησης με δύο αξιόλογες δασκάλες – εκπαιδεύτριες που σέβονται τους μαθητές τους και που γνωρίζουν ότι κάνουν λειτούργημα.

Το ότι το πρόγραμμα περιείχε βιωματικά παιχνίδια στο πρώτο έτος και θεωρητική εκπαίδευση στο δεύτερο, ήταν για μένα λυτρωτικό – ανακουφιστικό.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε δομή, ήταν οργανωμένο και καθαρό.  Ο συνδυασμός των δασκάλων μας Φρόσως & Θεοδώρας ήταν καταλυτικός.  Έδιναν την ισορροπία που χρειαζόταν η ομάδα είτε η διδασκαλία γινόταν από κοινού είτε ξεχωριστά και μας μετέδιδαν αρμονία και θετική διάθεση.  Ήταν εκεί και έδιναν λύση ή καθοδήγηση σε κάθε απορία που προέκυπτε.

Το απόσταγμα αυτού του ταξιδιού ήταν να μάθω να πιστεύω στη ροή της ζωής και στα όνειρά μου.  Τα όνειρά μου με οδήγησαν στο πεπρωμένο μου και σε αυτό που πραγματικά είμαι.  Έμαθα να καλλιεργώ την επίγνωση, να μπορώ να αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου, να καταφέρνω να αφήνω πίσω τα βάρη, ταξιδεύοντας πιο ανάλαφρη στο ταξίδι της ζωής …

Χρύσα Δημητρακοπούλου, Τραπεζικός Υπάλληλος

Νιώθω τυχερή ανακαλύπτοντας πως αυτά που έχω στη ψυχή μου τόσα χρόνια μπορούν να υπάρξουν και να βιωθούν μαζί.  Τέχνη είναι η ίδια η ζωή … Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να συνδυάσω το παιχνίδι, την τέχνη και τη ψυχή και να δημιουργηθούν θαύματα.

Η δύναμη της ομάδας και η δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου, μου επέτρεψε να με γνωρίσω και να με αφήσω να το ζήσω.

Ευχαριστώ!

Μαρία Κοντογιάννη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ειδική Παιδαγωγός

Το Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμψύχωσης Ομάδας είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σου θυμίζει ότι ‘στη ζωή σου πας εκεί που κοιτάς’!

Ελένη Παπαμικρουλέα, Κοινωνική Λειτουργός

Μοναδική εμπειρία.  Η δοτικότητα σου Φρόσω ήταν απόλυτη και ολοκληρωτική.  Εκτός απ’ τα ‘πρακτικά οφέλη’ αυτού του σεμιναρίου, αισθάνθηκα ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος και γέμισα αγάπη και ηρεμία.

Συνέχισε αυτό που κάνεις γιατί είσαι φτιαγμένη γι’ αυτό που επέλεξες, απλά να ανοίγεις την πόρτα στο όνειρο!  Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή την μοναδική εμπειρία!

Βασιλική Ίφου, Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός

Ευγνωμοσύνη μόνο θα μπορούσα να αισθανθώ ερχόμενη στο β’ κύκλο αυτού του σεμιναρίου.  Στο τελικό ταξίδι αυτών των δύο κύκλων, υπήρξε κλιμάκωση καταστάσεων & συναισθημάτων.  Ήδη απ’ τον προηγούμενο κύκλο ήρθα κοντά με το συναισθηματικό μου κόσμο, τα βιώματά μου, τον ίδιο μου τον εαυτό.  Μέχρι που συνειδητοποίησα πως η βιωματική εκπαίδευση με αφορά σαν τρόπος ζωής και σαν εκπαιδευτικό / επαγγελματικό εργαλείο.

Εύχομαι να συνεχίσεις να φωτίζεις ψυχές ανθρώπων και να τους φέρνεις πιο κοντά στο βίωμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.  Χρώματα παντού!

Λυδία Συλλούρη, Νηπιαγωγός

Απλά, ταπεινά και παιχνιδιάρικα η Φρόσω μας καθοδήγησε να έρθουμε σε επαφή με μουδιασμένα μας κομμάτια και να συνδεθούμε με τα άλλα μέλη.  Με τον καθένα ξεχωριστά αλλά και με την μάγισσα που λέγεται ομάδα.

Μαρία Μαγγανάρη, Ψυχοθεραπεύτρια

Άριστα δομημένο πρόγραμμα.  Ο τρόπος που σε βάζει να αναλογιστείς κομμάτια του εαυτού σου είναι όμορφος & απλός.

Ταυτόχρονα σε διασκεδάζει, σε μαθαίνει να αλλάζεις οπτικές και σε μεταμορφώνει ολοκληρωτικά.  Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν μαγική και πολύ ισχυρή.  Η μετάδοση γνώσης γίνεται με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.  Η γνώση αυτή μεταδίδεται πηγαία και απλόχερα από έναν πολύ όμορφο άνθρωπο και ένα υπέροχο μυαλό, τη Φρόσω.

Φρόσω μου σ’ ευχαριστώ για την διερεύνηση του μυαλού μου και την καθοδήγηση (αβίαστη και φωτεινή) προς έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής.

Ελίνα Καρτάνου, Βρεφονηπιοκόμος

Ένας διαφορετικός κόσμος.  Απ’ ό,τι κατάλαβα τελειώνοντας τη διετή εκπαίδευση, ένας δικός μου κόσμος.

Η ομάδα μου, από ξένοι άνθρωποι, έγινα κοντινοί!!  Έγινα ξανά μαθήτρια.  Έμαθα, αφέθηκα, βίωσα, ένιωσα.  Πολυεπίπεδη εκπαίδευση!  Αν μάθαινα από μικρή μ’ αυτόν τον τρόπο, θα ήμουν ‘πλουσιότερη’.

Νέοι ορίζοντες, νέοι δρόμοι, καινούργιοι κόσμοι!  Ευχαριστώ!!

Αιμιλία Βλαχοδημητροπούλου, Σύμβουλος εξαρτήσεων

Το πρόγραμμα αυτό άνοιξε μια πόρτα μέσα μου, να αγγίξω σε βάθος όλα όσα θέλω για μένα.  Να φωτιστούν τα όνειρά μου μέσα από το παιχνίδι & την ανάγκη για αυτοβελτίωση.  Να ανακαλύψω, να νιώσω, να παρατηρήσω, να βιώσω την κάθε στιγμή με ένα αίσθημα άφεσης και ασφάλειας.  Να μαζέψω εφόδια, κάθε τι μικρό αλλά και τόσο ουσιαστικό για το μέσα μου, τη ζωή μου και το έργο μου.  Βρήκα το πνευματικό μου σπίτι, γεμάτο αποδοχή, εμπιστοσύνη, αγάπη, αγκαλιά, ενέργεια που φωτίζει το νου και το σώμα.  Ενεργοποιεί, καθοδηγεί και κεντάει με αγάπη την ταυτότητά μου.  Με οδηγό – συνοδοιπόρο την πιο φωτεινή ψυχή που μεταδίδει με όλο της το είναι και μια ομάδα γεμάτη συναισθήματα, κατανόηση και ανάγκη για μοίρασμα, επαφή και επικοινωνία.

Δέσποινα Δανούση, Δασκάλα χορού, Εμψυχώτρια

Ένα πρόγραμμα μεστό & ολοκληρωμένο.  Αφύπνισε τις αισθήσεις, εμπλούτισε τα συναισθήματα, ταξίδεψε το νου, γλύκανε την ψυχή, κίνησε το σώμα.  Ζεστασιά, μοίρασμα, αποδοχή από την ομάδα και τις εμψυχώτριες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο όμορφη εμπειρία.  Πολύ δυνατή η βιωματική εκπαίδευση!! Βαθιά κι ουσιαστική!  Ό,τι ακριβώς προσφέρει και το πρόγραμμα:  ουσία!

Εύα Αρματά, Φιλόλογος

Εμβαθύναμε πολύ στο κομμάτι της Εμψύχωσης & της Προσωπικής Ανάπτυξης, κάτι που περίμενα με ανυπομονησία από τον πρώτο κύκλο!  Χαίρομαι που ήμουν μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία λειτούργησε αξιόλογα.  Η τελική παρουσία της εργασίας μας με εξέπληξε στην ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη ροή και την ομαλότητά της.

Μαριάννα Οικονομίδου, Yoga & Kids Yoga Teacher

Ένα εντατικό σεμινάριο που ενθαρρύνει & πετυχαίνει με ένα απόλυτα φυσικό τρόπο, την έκφραση και έκθεση σε συναισθήματα και το δέσιμο μιας ομάδας που στην αρχή μπορεί να δείχνει αταίριαστη.

Παρότι ο αρχικός μου στόχος ήταν καθαρά η χρησιμότητά του στην επαγγελματική μου ζωή, πιστεύω πως αυτά που μου πρόσφερε και σε προσωπικό επίπεδο ήταν περισσότερα!

Έλλη Ματσούκα, HR Consultant & Coach

Ένιωσα ότι μπορώ να παίξω με ασφάλεια.  Η Φρόσω ήταν σπουδαία γιατί μας φρόντισε αλλά ταυτόχρονα ενδυνάμωσε τις επιθυμίες μας και μας υποστήριξε ώστε να είμαστε αληθινοί.
Απ’ τη μια παίζεις σαν παιδί και απ’ την άλλη το απολαμβάνεις με ωριμότητα.  Έκανα βήματα μπροστά στην αυτοέκφραση!

Χρήστος Χαρικιόπουλος, Yoga teacher

Είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα τέτοιου είδους σεμινάριο και αισθάνομαι ότι η συμμετοχή μου ήταν το καλύτερο & ευεργετικότερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου.

Με βοήθησε να έρθω σε επαφή με τις δυνατότητές μου και μου έδωσε τη δύναμη & την αυτοπεποίθηση να μπορέσω να συνεχίσω και να επιτύχω το στόχο μου!

Αντωνία Μάνδυλα, Ηθοποιός

Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη! Τελείως διαφορετικό βίωμα σε σχέση με ότι έχω έρθει σε επαφή μέχρι τώρα! Ήρθα σε επαφή με τις αδυναμίες και τους φόβους μου, αλλά αντιλήφθηκα και αρκετές ικανότητές μου. Γνώρισα ανθρώπους με κοινά ή και ετερόκλητα βιώματα και αισθάνθηκα πως οι δρόμοι μας δεν συναντήθηκαν τυχαία!

Νικολέτα Μυρίτζου, Ιστορικός

Ένας δρόμος που οδήγησε προς τη χαρά, την παρατήρηση, την αξιολόγηση, την ομαδικότητα, το μοίρασμα, τη δημιουργικότητα, την εμπιστοσύνη και την αλήθεια. Ένα σεμινάριο που το εσωτερικό μου παιδί χάρηκε σε πολλά σημεία, εμπιστεύτηκε , έπαιξε και αφέθηκε. Και το σημαντικότερο όλων βλέπω μπροστά μια πρόκληση για να συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Ευχαριστώ!

Μαίρη Κλωστού, Γραφίστρια

Όσα μάθαμε από τον πρώτο κύκλο, έγιναν ξεκάθαρα και ήρθαν και έδεσαν με τη θεωρία και πρακτική στον δεύτερο κύκλο.  Μου άρεσε ιδιαίτερα που δομήσαμε το δικό μας πρόγραμμα μα περισσότερο απ’ όλα, κρατώ την υπέροχη σύνδεση με την ομάδα.  Παράδειγμα προς μίμηση η εμψυχώτρια!

Κωνστάντζα Τζουμέρκα-Γαβριήλ, Ψυχολόγος

Μετά από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, έχω αντιληφθεί πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του εμψυχωτή και όταν αντιλήφθηκα το βαθμό δυσκολίας, συνειδητοποίησα πόσο καλή εμψυχώτρια είσαι.

Έχω αντιληφθεί τις αδυναμίες μου, σε ποια σημεία θέλω να βελτιωθώ και στην προσωπική μου ζωή αλλά και στον επαγγελματικό τομέα.

Έλενα Γεωργιάδου, Εκπαιδεύτρια για άτομα με αυτισμό

Είναι από τις φορές που μια αναζήτηση στο ίντερνετ σου αλλάζει τη ζωή.

Το παιδί που ήμασταν, υπάρχει μέσα μας και ζητάει παρέα.  Επίσης, υπάρχουν εκεί έξω και άλλα παιδιά που ψάχνουν να παίξουν.  Το συγκεκριμένο σεμινάριο & η Φρόσω είναι μια εμπειρία που κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή άλλου κριτηρίου, πρέπει να παρακολουθήσει!

Άννα Βασιλείου, Ηθοποιός

Ήταν πραγματικά ένα από τα ωραιότερα και πιο έξυπνα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει.  Έχω αποκομίσει πάρα πολλά, τα οποία θα με βοηθήσουν στο επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Λάτρεψα τον τρόπο που διεξήχθη και τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν μέσα από το παιχνίδι να αντιληφθούμε κάποιες έννοιες.

Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και μια λατρεμένη εμψυχώτρια.

Μαρίνα Φυλακτού, Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Κέντρου Παρέμβασης Αυτισμού Πάφου

Ό,τι πιο ωραίο και δημιουργικό έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου.  Ανοίγει το πνεύμα, την ψυχή, το νου.  Βοηθάει στην ομαδικότητα, στη δεκτικότητα, στην ενσυναίσθηση, στη γνωριμία του εαυτού σου.

Μαθαίνεις πώς να λειτουργείς σε μια ομάδα και κατ’ επέκταση σε μια κοινότητα, όπου οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.

Αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου και αναγνωρίζεις ότι στο τέλος, αυτό είναι η ομορφιά, το ενδιαφέρον και η αξία του κάθε ανθρώπου, το ότι διαφέρει.  Αποκτάς τη δυνατότητα να κατανοήσεις ότι και η δική σου διαφορετικότητα είναι αυτό που προσφέρει με θετικό τρόπο στην κοινωνία, καθώς μαθαίνεις να το αποδέχεσαι και να το κρατάς σε όλη σου τη ζωή, αφού στην ουσία είσαι αληθινός!

Άντρεα Κουντούρη, Λογοθεραπεύτρια

Ένα πολύ αναζωογονητικό σεμινάριο, ταξιδιάρικο, μαγικό & μεταδοτικό.

Θα το πρότεινα και σε άλλους συναδέλφους – επαγγελματίες.  Εξαιρετική συντονίστρια με την ίδια αντιμετώπιση και ενθάρρυνση για όλα τα μέλη της ομάδας.

Αθηνόδωρος Χαραλάμπους, Κοινωνικός Λειτουργός

Αρχικά ξεκίνησα με άγχος αλλά και ανυπομονησία.  Ανυπομονησία γιατί είχα φύγει πριν δύο μήνες απ’ το προηγούμενο σεμινάριο με τις καλύτερες εντυπώσεις και άγχος γιατί θα είμασταν μεγαλύτερη ομάδα και δεν ήξερα αν θα ανταπεξέλθω σωστά.  Μέσα απ’ αυτό το σεμινάριο, πήρα αυτό που μου έλειπε και που χρειαζόμουν.  Γνωρίζω ότι η πορεία από εδώ και πέρα είναι προσωπική εργασία, αλλά νιώθω πιο σίγουρη για μένα και γι’ αυτά που επιχειρώ.

Το σεμινάριο ήρθε σε μια πολύ καλή προσωπική & επαγγελματική στιγμή της ζωής μου.

Μου έδωσε εφόδια και τροφή για σκέψη για πολλά πράγματα.  Θα μου λείψει!

Σ’ ευχαριστώ Φρόσω που μας πήγες ένα βήμα παραπέρα!

Αλεξία Παππά, Νηπιαγωγός

Ο ορισμός της λέξης ΕΜΨΥΧΩΣΗ!  Έμπνευση, παιχνίδι, επικοινωνία, αγάπη, μια μεγάλη αγκαλιά, αποδοχή.

Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζω την εμψυχώτρια & την ομάδα πάρα πολύ καιρό. Λόγω του πλούσιου περιεχομένου & των πολλών ασκήσεων του σεμιναρίου αλλά κυρίως λόγω της οικειότητας που αισθανθήκαμε, της βαθιάς επαφής που μοιραστήκαμε.

Ένιωσα σαν ένα αυθόρμητο & δημιουργικό παιδί και θέλω να νιώθω πιο συχνά έτσι στη ζωή μου …

Γιώτα Βογιατζή, Ψυχολόγος

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξα την πόρτα, ήθελα να τρέξω να καθήσω στο μαξιλάρι στον κύκλο.  Η αύρα και η ενέργεια που μου μετέδωσε η εμψυχώτριά μου με στιγμάτισε για όλη μου τη ζωή.  Φεύγοντας νιώθω άλλος άνθρωπος.

Αγαπώ το επάγγελμά μου και με τη συμμετοχή μου σ’ αυτό το σεμινάριο το αγάπησα πολύ περισσότερο και νιώθω τυχερή που έχω γεμίσει από εμπειρίες που ανυπομονώ να τις μεταδώσω στα παιδάκια μου στο σχολείο.

Ευχαριστώ πολύ που με έκανες να νιώσω τόσο γεμάτη και να είμαι σίγουρη και να νιώθω ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη που ακολουθώ το όνειρό μου.

Τιμή μου που σε γνώρισα Φρόσω!!!

Βασιλική Αρβανίτη, Βρεφονηπιαγωγός

Ένιωσα ωραία, ως μαθητής, είχα πολύ καιρό να το κάνω, να χαλαρώσω, να μην έχω εγώ την ευθύνη ενός μαθήματος. Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, διψασμένους για γνώση.

Η εμψυχώτριά μας ήρεμη, σαφής, έμπειρη, με καλή διαχείριση χρόνου & ανθρώπων.

Το περιεχόμενο απευθυνόταν σε ανθρώπους που εκπαιδεύουν παιδιά & ενήλικες αλλά ψάχνουν & τον εαυτό τους.

Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, Δάσκαλος, θεατρολόγος

Το σεμινάριο αυτό μου έδειξε πώς να βάλω σε τάξη τις ιδέες μου και πώς να οργανώσω καλύτερα τις δράσεις – ασκήσεις που σκεφτόμουν να πραγματοποιήσω με τους δικούς μαθητές.

Ένιωσα να απελευθερώνομαι, να ξαναβρίσκω τον πιο αυθόρμητο εαυτό μου και να απολαμβάνω το “σχετίζεσθαι”.

Κατερίνα Κουρκούδιαλου, Παιδαγωγός

Εκπληκτικό!  Πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα.  Βρήκα και ξεκαθάρισα κομμάτια του εαυτού μου που έψαχνα καιρό.

Η αγάπη και η δυναμική της ομάδας ήταν για μένα δώρο ζωής.  Ευχαριστώ που βρεθήκατε στο μονοπάτι μου.

Χριστίνα Ουτοπούλου, Θεραπεύτρια

Η εμπειρία ήταν μια αποκάλυψη για μένα!  Πόσο γρήγορα συνδεθήκαμε με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι … Μια ομάδα ενηλίκων, σχετιστήκαμε μεταξύ μας με αμεσότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό.  Τέτοιες εμπειρίες είναι σπουδαίες, μέσα σ’ έναν κόσμο που η επαφή και η σχέση μοιάζουν δύσκολα.

Ευχαριστώ για την εμψύχωση Φρόσω!!!

Μ.Χ., δασκάλα

Ήταν τέσσερις τελείως διαφορετικές μέρες.  Νομίζω βίωσα όλη τη γκάμα των συναισθημάτων μέσα σ’ αυτή την ομάδα.  Είδα εξέλιξη, αναζήτηση, προσπάθεια, διανοητική και σωματική διέγερση!

Ανακάλυψα κομμάτια μου που θέλουν φροντίδα.  Δοκίμασα τον εαυτό μου και βγήκα μόνο κερδισμένη!

Ευχαριστώ!  Ανυπομονώ για τον β’ κύκλο!

Άννα Σοφρωνίου, δασκάλα

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.  Πριν πω οτιδήποτε άλλο, πρέπει να πω ότι πέρασα ΤΕΛΕΙΑ.  Τα παιχνίδια ήταν πολύ δημιουργικά και ευχάριστα, η δυναμική της ομάδας σούπερ και η εμψυχώτρια καταπληκτική.

Μου άρεσε που μιλήσαμε και για τη θεωρία όπως επίσης και το πρακτικό κομμάτι του εργαστηρίου, το οποίο το πραγματικά το διασκέδασα πολύ!

Νιώθω ότι παίρνω μαζί μου πάρα πολλές ιδέες για τη δουλειά μου και νιώθω λίγο καλύτερη, πιο έμπειρη παιδαγωγός μετά απ’ αυτό.  Ευχαριστώ για την προσωπική φροντίδα, πραγματικά την ένιωσα.

Θα ήθελα να έχει και συνέχεια, γιατί καλοσυνήθισα να παίζω κάθε Δευτέρα!

Άννα Σοφρωνίου, δασκάλα

Είναι κάποιες φορές στη ζωή που ο χρόνος σταματάει.  Συνήθως αυτές τις στιγμές δεν τις ξεχνάμε ποτέ.  Μια απ’ αυτές τις στιγμές, ήταν για μένα αυτό το σεμινάριο.  Παιχνίδι, γέλιο, αισθήσεις, εσωτερική επεξεργασία, προβληματισμοί και υπέροχη ατμόσφαιρα είναι ό,τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας.  Με τη λήξη του β’ κύκλου αυτού του σεμιναρίου, ολοκληρώνεται ένα υπέροχο ταξίδι και ξεκινά ένα νέο για τον καθένα μας ξεχωριστά.  Οι γνώσεις & οι εμπειρίες από την αρχή του α’ κύκλου έως σήμερα, σιγά σιγά αποκωδικοποιούνται και γίνονται πολύτιμο εφόδιο για την εκπαίδευση, την αυτογνωσία, την πορεία μας στη ζωή γενικά.  Σ’ αυτό το χώρο θα βρεις τα εργαλεία για να ανοίξεις ένα παράθυρο στο παιχνίδι, στην ανεμελιά, σε ένα άλλο μοντέλο μάθησης, στην ανθρώπινη επικοινωνία.  Μόλις το παράθυρο ανοίξει, βγαίνεις έξω και … ΠΑΙΖΕΙΣ!

Επίσης, είναι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας, που ακόμη κι αν συνυπάρξαμε για πολύ λίγο, μας μεταφέρουν έμπνευση και φως & μια περίεργη αίσθηση πως αυτός ο κόσμος είναι ακόμη υπέροχος.

Φρόσω σ’ ευχαριστώ πολύ γιατί για μένα ήσουν απ’ αυτούς τους ανθρώπους!

Φιλίτσα Κουνέλη, Νηπιαγωγός

Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είχα τη δυνατότητα να μάθω κάτι καινούργιο για μένα και να συνειδητοποιήσω το πώς λειτουργώ σε διαφορετικές συνθήκες απ’ αυτές που έχω συνηθίσει στην καθημερινότητά μου.

Μου άρεσε πάρα πολύ η επιλογή των παιχνιδιών και η εμψύχωση της ομάδας.  Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία αλλά … θέλω και άλλο!!!

Μαρία Δήμα, Human Resourses

Ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει για τον εαυτό μου τα τελευταία δέκα χρόνια.

 Σ’ ευχαριστώ για αυτήν την εμπειρία.  Σε ευχαριστώ που σε γνώρισα.  Σε ευχαριστώ που γνώρισα τον εαυτό μου.

 Είναι ένα σεμινάριο ψυχής!

Αλεξάνδρα Παπδημητρίου, Βρεφονηπιοκόμος

Τι όμορφες ώρες! Πόσο παιχνίδι, γέλιο, δάκρυα, χαρά, ενδοσκόπηση και πάνω από όλα διασκέδαση και προσωπική εξέλιξη!

Ευχαριστώ προσωπικά τη Φρόσω για το ανέλπιστο του πράγματος και τα κορίτσια της ομάδας για την παρέα σε αυτό το ταξίδι! Θα μου λείψουν όλοι και όλα (μέχρι το επόμενο…!)

Βαλέρια Κουρούπη, Ηθοποιός

Ήταν ένας μήνας μοναδικός και αξέχαστος! Δεν θα έλεγα ότι ήταν ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού, αλλά ένα ταξίδι ζωής με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους!

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την εμψυχώτριά μας αλλά και την ομάδα μου που μου κράτησαν το χέρι και με αγκάλιασαν σε αυτές τις τέσσερις αξέχαστες συναντήσεις, και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω δημιουργικά το ταξίδι της ζωής μου και της εσωτερικής μου δύναμης!!

Μαρία Σωτηροπούλου, HR Manager

Χάρηκα πολύ που μπήκα στο διαδίκτυο εκείνη την ημέρα και βρήκα το σεμινάριο του θεατρικού παιχνιδιού!

Ήταν εντελώς διαφορετικό από τα άλλα βιωματικά σεμινάρια που έχω κάνει.  Ένιωσα και πάλι παιδί και σε κάθε μάθημα ένιωθα και πιο ανάλαφρη ψυχολογικά.  Τώρα γνωρίζω ότι το θεατρικό παιχνίδι θα γίνει κομμάτι της ζωής μου …

 Υ.Γ. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα που είχες ποτέ;  Ε, δασκάλα;

Κωνσταντίνα Ζιάκα, Φιλόλογος , λογοθεραπεύτρια

Μα τι γέλιο;  Τι χαρά ήταν αυτή;  Πώς χαλάρωσε έτσι η ψυχούλα μας;

Και καμιά άσκηση να μην θυμάμαι, δεν με νοιάζει.  Θα κουβαλάω μαζί μου την αίσθηση.

Δεν θα σας πω ποια αίσθηση, αυτή πάντως που μου θύμισε πως το παιδί τελικά δεν κρύβεται και πολύ βαθειά μέσα μας.  Ένα χάδι χρειάζεται, μια αγκαλιά, ένα ντέφι και είναι εδώ!

Δωροθέα Γυμνοπούλου, Ηθοποιός

Σ’ ευχαριστώ πολύ που με έκανες να βγάλω στην επιφάνεια το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Θα ξαναερχόμουν με χαρά σε οποιοδήποτε σεμινάριο που θα μπορούσα να συμμετάσχω, όχι μόνο για τη γνώση αλλά για τη μοναδική ευκαιρία που θα ξαναείχα για να βρεθώ με έναν άνθρωπο σαν εσένα.

Φρόσω σ’ ευχαριστώ !!!

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Μητέρα

Συνεργαζόμαστε με την Εμψύχωσις τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων για τους πελάτες αλλά και για τα στελέχη της εταιρείας μας.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και η επιλογή μας φαίνεται να μας έχει δικαιώσει, προσθέτοντας ένα καινοτόμο επιμορφωτικό τόνο στα «παραδοσιακά» προγράμματα εκπαίδευσης μας.

Μέσα από απλές και ευχάριστες δραστηριότητες, μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι, οι συμμετέχοντες κινητοποιούνται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ως μέλη μιας ομάδας.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που παίρνουν οι άνθρωποι μαζί τους όπου θα τη θυμούνται για πάντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Φρόσω για την εξαιρετική και ευχάριστη συνεργασία μας.

Δέσποινα Γιαχάκη, L’OREAL HELLAS ΑΕ – L'oreal Business School

Οι εντυπώσεις μου ήταν οι καλύτερες!!  Περάσαμε ωραία, μάθαμε να παίζουμε με θέατρο, μουσική, παντομίμα, χρώματα & χαμόγελα! Πιστεύω πως βοηθήθηκα πολύ ως προς τη συμμετοχή μου μέσα σε μια τάξη και ως προς τις δημιουργικές ιδέες που μπορώ να διαχειριστώ σε οποιαδήποτε ομάδα παιδιών.  Σημαντικές εμπειρίες & χρήσιμες.

Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν μου έφτασε και θέλω και άλλο!  Δεν θα μείνω εδώ, θα πάω παρακάτω γιατί αυτό το σεμινάριο ήταν μόνο η αρχή!

Ευχαριστούμε για όσα μας έμαθες!  Συνέχισε αυτό που κάνεις, το κάνεις τέλεια !!

Μαρίνα Μονιούδη, Νηπιαγωγός

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να ανακαλύψει όμορφες, κρυφές πτυχές του εαυτού του και να νιώσει πάλι παιδί, να παρακολουθήσει το σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού! Κάθε στιγμή ήταν μοναδική! Μου άρεσαν πολύ όλα τα παιχνίδια και περισσότερο μου άρεσε που παίζαμε εμείς σε αυτά! Ήταν ένας μήνας που περίμενα με ανυπομονησία τις Δεύτερες για να γίνω πάλι παιδί μαζί με την τέλεια παρέα που είχαμε δημιουργήσει!  Όλα αυτά όμως οφείλονται στη δομή του σεμιναρίου και στον εξαιρετικό τρόπο διεξαγωγής του! Δε νομίζω πως θα ήθελα να αλλάξει κάτι! Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, να συνεχίσετε έτσι και… δε θα χαθούμε!

Ναταλία Τάλαρη, Μπαλατσούκα

Ήταν εντυπωσιακό που καταφέρατε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να κάνετε τους ανθρώπους αυτούς ομάδα. Η συνεργασία μας ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία βασίστηκε στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό σας. Ήταν ένα σεμινάριο ψυχής!

Νάνσυ Ευαγγελίου, Managing director, Live Comm

Πολύ ωραία δομή & εξαιρετικός τρόπος διεξαγωγής. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως αυτό το σεμινάριο θα ήταν για μένα & τους συνεργάτες μου, ένα ταξίδι ανακάλυψης των εκφραστικών μας μέσων και βελτίωσης της επικοινωνίας και της έκθεσης. Δεν νομίζω πως θα ήθελα να αλλάξει κάτι. Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, συνεχίστε έτσι και δεν θα χαθούμε!

Βαγγέλης Δαφνομήλης, Digital marketing specialist, Just in time

Μόνο θετικές εντυπώσεις!  Με έκανε να ξεφύγω από το άγχος και την καθημερινότητα.  Με βοήθησε να δείξω κάποιες ΄κρυφές΄ πτυχές του εαυτού μου και να γνωρίσω καλύτερα τους συναδέλφους μου.  Θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω!

Ευαγγελία, Πωλήσεις, Καταστήματα Γερμανός

Από τις λίγες φόρες που ενώθηκε η ομάδα, έκανε κοινά αστεία, χωρίς ανταγωνισμό.  Πολύ γέλιο και ευχάριστη δημιουργική ώρα.  Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο ενδιαφέρον και εμπλουτισμένο με διαφόρους μεθόδους ομαδικού κλίματος.  Ευχαριστούμε πολύ!

Καλυψώ Κοκολάκη, Εταιρικός Πωλητής, καταστήματα Γερμανός

Είναι περίεργο να σου φαίνεται παράξενο το ότι έπαιξες, διασκέδασες, συμμετείχες σε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να περάσει στη λήθη.  Η καθημερινότητα και η δουλειά, μας έχει κάνει να μην βλέπουμε τις πολλές όμορφες στιγμές που μπορούμε να αδράξουμε από τόσο απλά και καθημερινά πράγματα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο που θα ήθελα να επαναληφθεί πολύ σύντομα.

Δημήτριος Μέξης, Καταστήματα Γερμανός

Φοβερό σεμινάριο!  Γνώρισα καλύτερα τους συναδέλφους μου.  Όλα τα μέλη της εταιρείας χαλαρώσαμε και ήρθαμε πιο κοντά.

Τηλέμαχος Παπαευαγγέλου, Trade marketing, P.T Beverage world

Άριστο πρόγραμμα team building!  Με τέτοιες τεχνικές, μπορούμε να οδηγήσουμε και να επιτύχουμε οποιοδήποτε στόχο σαν ομάδα. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, προσπαθήσαμε για  το αποτέλεσμα.

κος. Λαλούσης, Sales, P.T Beverage world

Μου επηρέασε τη διάθεση μου και την ψυχολογική μου συμπεριφορά. Ήταν η πρώτη μου φορά μετά από πολλά χρόνια, που συμμετείχα σε τέτοιο πρόγραμμα και μου άρεσε πολύ.

Δημήτριος Ηλιάκης Sales, P.T Beverage world

Νιώθω τυχερή ανακαλύπτοντας πως αυτά που έχω στη ψυχή μου τόσα χρόνια μπορούν να υπάρξουν και να βιωθούν μαζί.  Τέχνη είναι η ίδια η ζωή … Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να συνδυάσω το παιχνίδι, την τέχνη και τη ψυχή και να δημιουργηθούν θαύματα.

Η δύναμη της ομάδας και η δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου, μου επέτρεψε να με γνωρίσω και να με αφήσω να το ζήσω.

Ευχαριστώ!

Μαρία Κοντογιάννη, Μαρία Κοντογιάννη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ειδική Παιδαγωγός

Το Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμψύχωσης Ομάδας είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σου θυμίζει ότι ‘στη ζωή σου πας εκεί που κοιτάς’!

Ελένη Παπαμικρουλέα, Ελένη Παπαμικρουλέα, Κοινωνική Λειτουργός

Μοναδική εμπειρία.  Η δοτικότητα σου Φρόσω ήταν απόλυτη και ολοκληρωτική.  Εκτός απ’ τα ‘πρακτικά οφέλη’ αυτού του σεμιναρίου, αισθάνθηκα ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος και γέμισα αγάπη και ηρεμία.

Συνέχισε αυτό που κάνεις γιατί είσαι φτιαγμένη γι’ αυτό που επέλεξες, απλά να ανοίγεις την πόρτα στο όνειρο!  Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή την μοναδική εμπειρία!

Βασιλική Ίφου, Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός

Ευγνωμοσύνη μόνο θα μπορούσα να αισθανθώ ερχόμενη στο β’ κύκλο αυτού του σεμιναρίου.  Στο τελικό ταξίδι αυτών των δύο κύκλων, υπήρξε κλιμάκωση καταστάσεων & συναισθημάτων.  Ήδη απ’ τον προηγούμενο κύκλο ήρθα κοντά με το συναισθηματικό μου κόσμο, τα βιώματά μου, τον ίδιο μου τον εαυτό.  Μέχρι που συνειδητοποίησα πως η βιωματική εκπαίδευση με αφορά σαν τρόπος ζωής και σαν εκπαιδευτικό / επαγγελματικό εργαλείο.

Εύχομαι να συνεχίσεις να φωτίζεις ψυχές ανθρώπων και να τους φέρνεις πιο κοντά στο βίωμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.  Χρώματα παντού!

Λυδία Συλλούρη, Νηπιαγωγός

Απλά, ταπεινά και παιχνιδιάρικα η Φρόσω μας καθοδήγησε να έρθουμε σε επαφή με μουδιασμένα μας κομμάτια και να συνδεθούμε με τα άλλα μέλη.  Με τον καθένα ξεχωριστά αλλά και με την μάγισσα που λέγεται ομάδα.

Μαρία Μαγγανάρη, Ψυχοθεραπεύτρια

Άριστα δομημένο πρόγραμμα.  Ο τρόπος που σε βάζει να αναλογιστείς κομμάτια του εαυτού σου είναι όμορφος & απλός.

Ταυτόχρονα σε διασκεδάζει, σε μαθαίνει να αλλάζεις οπτικές και σε μεταμορφώνει ολοκληρωτικά.  Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν μαγική και πολύ ισχυρή.  Η μετάδοση γνώσης γίνεται με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.  Η γνώση αυτή μεταδίδεται πηγαία και απλόχερα από έναν πολύ όμορφο άνθρωπο και ένα υπέροχο μυαλό, τη Φρόσω.

Φρόσω μου σ’ ευχαριστώ για την διερεύνηση του μυαλού μου και την καθοδήγηση (αβίαστη και φωτεινή) προς έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής.

Ελίνα Καρτάνου, Βρεφονηπιοκόμος

Ένας διαφορετικός κόσμος.  Απ’ ό,τι κατάλαβα τελειώνοντας τη διετή εκπαίδευση, ένας δικός μου κόσμος.

Η ομάδα μου, από ξένοι άνθρωποι, έγινα κοντινοί!!  Έγινα ξανά μαθήτρια.  Έμαθα, αφέθηκα, βίωσα, ένιωσα.  Πολυεπίπεδη εκπαίδευση!  Αν μάθαινα από μικρή μ’ αυτόν τον τρόπο, θα ήμουν ‘πλουσιότερη’.

Νέοι ορίζοντες, νέοι δρόμοι, καινούργιοι κόσμοι!  Ευχαριστώ!!

Αιμιλία Βλαχοδημητροπούλου, Σύμβουλος εξαρτήσεων

Το πρόγραμμα αυτό άνοιξε μια πόρτα μέσα μου, να αγγίξω σε βάθος όλα όσα θέλω για μένα.  Να φωτιστούν τα όνειρά μου μέσα από το παιχνίδι & την ανάγκη για αυτοβελτίωση.  Να ανακαλύψω, να νιώσω, να παρατηρήσω, να βιώσω την κάθε στιγμή με ένα αίσθημα άφεσης και ασφάλειας.  Να μαζέψω εφόδια, κάθε τι μικρό αλλά και τόσο ουσιαστικό για το μέσα μου, τη ζωή μου και το έργο μου.  Βρήκα το πνευματικό μου σπίτι, γεμάτο αποδοχή, εμπιστοσύνη, αγάπη, αγκαλιά, ενέργεια που φωτίζει το νου και το σώμα.  Ενεργοποιεί, καθοδηγεί και κεντάει με αγάπη την ταυτότητά μου.  Με οδηγό – συνοδοιπόρο την πιο φωτεινή ψυχή που μεταδίδει με όλο της το είναι και μια ομάδα γεμάτη συναισθήματα, κατανόηση και ανάγκη για μοίρασμα, επαφή και επικοινωνία.

Δέσποινα Δανούση, Δασκάλα χορού, Εμψυχώτρια

Ένα πρόγραμμα μεστό & ολοκληρωμένο.  Αφύπνισε τις αισθήσεις, εμπλούτισε τα συναισθήματα, ταξίδεψε το νου, γλύκανε την ψυχή, κίνησε το σώμα.  Ζεστασιά, μοίρασμα, αποδοχή από την ομάδα και τις εμψυχώτριες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο όμορφη εμπειρία.  Πολύ δυνατή η βιωματική εκπαίδευση!! Βαθιά κι ουσιαστική!  Ό,τι ακριβώς προσφέρει και το πρόγραμμα:  ουσία!

Εύα Αρματά, Φιλόλογος

Εμβαθύναμε πολύ στο κομμάτι της Εμψύχωσης & της Προσωπικής Ανάπτυξης, κάτι που περίμενα με ανυπομονησία από τον πρώτο κύκλο!  Χαίρομαι που ήμουν μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία λειτούργησε αξιόλογα.  Η τελική παρουσία της εργασίας μας με εξέπληξε στην ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη ροή και την ομαλότητά της.

Μαριάννα Οικονομίδου, Yoga & Kids Yoga Teacher

Ένα εντατικό σεμινάριο που ενθαρρύνει & πετυχαίνει με ένα απόλυτα φυσικό τρόπο, την έκφραση και έκθεση σε συναισθήματα και το δέσιμο μιας ομάδας που στην αρχή μπορεί να δείχνει αταίριαστη.

Παρότι ο αρχικός μου στόχος ήταν καθαρά η χρησιμότητά του στην επαγγελματική μου ζωή, πιστεύω πως αυτά που μου πρόσφερε και σε προσωπικό επίπεδο ήταν περισσότερα!

Έλλη Ματσούκα, HR Consultant & Coach

Ένιωσα ότι μπορώ να παίξω με ασφάλεια.  Η Φρόσω ήταν σπουδαία γιατί μας φρόντισε αλλά ταυτόχρονα ενδυνάμωσε τις επιθυμίες μας και μας υποστήριξε ώστε να είμαστε αληθινοί.
Απ’ τη μια παίζεις σαν παιδί και απ’ την άλλη το απολαμβάνεις με ωριμότητα.  Έκανα βήματα μπροστά στην αυτοέκφραση!

Χρήστος Χαρικιόπουλος, Yoga teacher

Είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα τέτοιου είδους σεμινάριο και αισθάνομαι ότι η συμμετοχή μου ήταν το καλύτερο & ευεργετικότερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου.

Με βοήθησε να έρθω σε επαφή με τις δυνατότητές μου και μου έδωσε τη δύναμη & την αυτοπεποίθηση να μπορέσω να συνεχίσω και να επιτύχω το στόχο μου!

Αντωνία Μάνδυλα, Ηθοποιός

Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη! Τελείως διαφορετικό βίωμα σε σχέση με ότι έχω έρθει σε επαφή μέχρι τώρα! Ήρθα σε επαφή με τις αδυναμίες και τους φόβους μου, αλλά αντιλήφθηκα και αρκετές ικανότητές μου. Γνώρισα ανθρώπους με κοινά ή και ετερόκλητα βιώματα και αισθάνθηκα πως οι δρόμοι μας δεν συναντήθηκαν τυχαία!

Νικολέτα Μυρίτζου, Ιστορικός

Ένας δρόμος που οδήγησε προς τη χαρά, την παρατήρηση, την αξιολόγηση, την ομαδικότητα, το μοίρασμα, τη δημιουργικότητα, την εμπιστοσύνη και την αλήθεια. Ένα σεμινάριο που το εσωτερικό μου παιδί χάρηκε σε πολλά σημεία, εμπιστεύτηκε , έπαιξε και αφέθηκε. Και το σημαντικότερο όλων βλέπω μπροστά μια πρόκληση για να συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Ευχαριστώ!

Μαίρη Κλωστού, Γραφίστρια

Όσα μάθαμε από τον πρώτο κύκλο, έγιναν ξεκάθαρα και ήρθαν και έδεσαν με τη θεωρία και πρακτική στον δεύτερο κύκλο.  Μου άρεσε ιδιαίτερα που δομήσαμε το δικό μας πρόγραμμα μα περισσότερο απ’ όλα, κρατώ την υπέροχη σύνδεση με την ομάδα.  Παράδειγμα προς μίμηση η εμψυχώτρια!

Κωνστάντζα Τζουμέρκα-Γαβριήλ, Ψυχολόγος

Μετά από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, έχω αντιληφθεί πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του εμψυχωτή και όταν αντιλήφθηκα το βαθμό δυσκολίας, συνειδητοποίησα πόσο καλή εμψυχώτρια είσαι.

Έχω αντιληφθεί τις αδυναμίες μου, σε ποια σημεία θέλω να βελτιωθώ και στην προσωπική μου ζωή αλλά και στον επαγγελματικό τομέα.

Έλενα Γεωργιάδου, Εκπαιδεύτρια για άτομα με αυτισμό

Είναι από τις φορές που μια αναζήτηση στο ίντερνετ σου αλλάζει τη ζωή.

Το παιδί που ήμασταν, υπάρχει μέσα μας και ζητάει παρέα.  Επίσης, υπάρχουν εκεί έξω και άλλα παιδιά που ψάχνουν να παίξουν.  Το συγκεκριμένο σεμινάριο & η Φρόσω είναι μια εμπειρία που κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή άλλου κριτηρίου, πρέπει να παρακολουθήσει!

Άννα Βασιλείου, Ηθοποιός

Ήταν πραγματικά ένα από τα ωραιότερα και πιο έξυπνα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει.  Έχω αποκομίσει πάρα πολλά, τα οποία θα με βοηθήσουν στο επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Λάτρεψα τον τρόπο που διεξήχθη και τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν μέσα από το παιχνίδι να αντιληφθούμε κάποιες έννοιες.

Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και μια λατρεμένη εμψυχώτρια.

Μαρίνα Φυλακτού, Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Κέντρου Παρέμβασης Αυτισμού Πάφου

Ό,τι πιο ωραίο και δημιουργικό έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου.  Ανοίγει το πνεύμα, την ψυχή, το νου.  Βοηθάει στην ομαδικότητα, στη δεκτικότητα, στην ενσυναίσθηση, στη γνωριμία του εαυτού σου.

Μαθαίνεις πώς να λειτουργείς σε μια ομάδα και κατ’ επέκταση σε μια κοινότητα, όπου οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.

Αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου και αναγνωρίζεις ότι στο τέλος, αυτό είναι η ομορφιά, το ενδιαφέρον και η αξία του κάθε ανθρώπου, το ότι διαφέρει.  Αποκτάς τη δυνατότητα να κατανοήσεις ότι και η δική σου διαφορετικότητα είναι αυτό που προσφέρει με θετικό τρόπο στην κοινωνία, καθώς μαθαίνεις να το αποδέχεσαι και να το κρατάς σε όλη σου τη ζωή, αφού στην ουσία είσαι αληθινός!

Άντρεα Κουντούρη, Λογοθεραπεύτρια

Ένα πολύ αναζωογονητικό σεμινάριο, ταξιδιάρικο, μαγικό & μεταδοτικό.

Θα το πρότεινα και σε άλλους συναδέλφους – επαγγελματίες.  Εξαιρετική συντονίστρια με την ίδια αντιμετώπιση και ενθάρρυνση για όλα τα μέλη της ομάδας.

Αθηνόδωρος Χαραλάμπους, Κοινωνικός Λειτουργός

Αρχικά ξεκίνησα με άγχος αλλά και ανυπομονησία.  Ανυπομονησία γιατί είχα φύγει πριν δύο μήνες απ’ το προηγούμενο σεμινάριο με τις καλύτερες εντυπώσεις και άγχος γιατί θα είμασταν μεγαλύτερη ομάδα και δεν ήξερα αν θα ανταπεξέλθω σωστά.  Μέσα απ’ αυτό το σεμινάριο, πήρα αυτό που μου έλειπε και που χρειαζόμουν.  Γνωρίζω ότι η πορεία από εδώ και πέρα είναι προσωπική εργασία, αλλά νιώθω πιο σίγουρη για μένα και γι’ αυτά που επιχειρώ.

Το σεμινάριο ήρθε σε μια πολύ καλή προσωπική & επαγγελματική στιγμή της ζωής μου.

Μου έδωσε εφόδια και τροφή για σκέψη για πολλά πράγματα.  Θα μου λείψει!

Σ’ ευχαριστώ Φρόσω που μας πήγες ένα βήμα παραπέρα!

Αλεξία Παππά, Νηπιαγωγός

Ο ορισμός της λέξης ΕΜΨΥΧΩΣΗ!  Έμπνευση, παιχνίδι, επικοινωνία, αγάπη, μια μεγάλη αγκαλιά, αποδοχή.

Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζω την εμψυχώτρια & την ομάδα πάρα πολύ καιρό. Λόγω του πλούσιου περιεχομένου & των πολλών ασκήσεων του σεμιναρίου αλλά κυρίως λόγω της οικειότητας που αισθανθήκαμε, της βαθιάς επαφής που μοιραστήκαμε.

Ένιωσα σαν ένα αυθόρμητο & δημιουργικό παιδί και θέλω να νιώθω πιο συχνά έτσι στη ζωή μου …

Γιώτα Βογιατζή, Ψυχολόγος

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξα την πόρτα, ήθελα να τρέξω να καθήσω στο μαξιλάρι στον κύκλο.  Η αύρα και η ενέργεια που μου μετέδωσε η εμψυχώτριά μου με στιγμάτισε για όλη μου τη ζωή.  Φεύγοντας νιώθω άλλος άνθρωπος.

Αγαπώ το επάγγελμά μου και με τη συμμετοχή μου σ’ αυτό το σεμινάριο το αγάπησα πολύ περισσότερο και νιώθω τυχερή που έχω γεμίσει από εμπειρίες που ανυπομονώ να τις μεταδώσω στα παιδάκια μου στο σχολείο.

Ευχαριστώ πολύ που με έκανες να νιώσω τόσο γεμάτη και να είμαι σίγουρη και να νιώθω ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη που ακολουθώ το όνειρό μου.

Τιμή μου που σε γνώρισα Φρόσω!!!

Βασιλική Αρβανίτη, Βρεφονηπιαγωγός

Ένιωσα ωραία, ως μαθητής, είχα πολύ καιρό να το κάνω, να χαλαρώσω, να μην έχω εγώ την ευθύνη ενός μαθήματος. Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, διψασμένους για γνώση.

Η εμψυχώτριά μας ήρεμη, σαφής, έμπειρη, με καλή διαχείριση χρόνου & ανθρώπων.

Το περιεχόμενο απευθυνόταν σε ανθρώπους που εκπαιδεύουν παιδιά & ενήλικες αλλά ψάχνουν & τον εαυτό τους.

Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, Δάσκαλος, θεατρολόγος

Το σεμινάριο αυτό μου έδειξε πώς να βάλω σε τάξη τις ιδέες μου και πώς να οργανώσω καλύτερα τις δράσεις – ασκήσεις που σκεφτόμουν να πραγματοποιήσω με τους δικούς μαθητές.

Ένιωσα να απελευθερώνομαι, να ξαναβρίσκω τον πιο αυθόρμητο εαυτό μου και να απολαμβάνω το “σχετίζεσθαι”.

Κατερίνα Κουρκούδιαλου, Παιδαγωγός

Εκπληκτικό!  Πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα.  Βρήκα και ξεκαθάρισα κομμάτια του εαυτού μου που έψαχνα καιρό.

Η αγάπη και η δυναμική της ομάδας ήταν για μένα δώρο ζωής.  Ευχαριστώ που βρεθήκατε στο μονοπάτι μου.

Χριστίνα Ουτοπούλου, Θεραπεύτρια

Η εμπειρία ήταν μια αποκάλυψη για μένα!  Πόσο γρήγορα συνδεθήκαμε με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι … Μια ομάδα ενηλίκων, σχετιστήκαμε μεταξύ μας με αμεσότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό.  Τέτοιες εμπειρίες είναι σπουδαίες, μέσα σ’ έναν κόσμο που η επαφή και η σχέση μοιάζουν δύσκολα.

Ευχαριστώ για την εμψύχωση Φρόσω!!!

Μ.Χ., δασκάλα

Ήταν τέσσερις τελείως διαφορετικές μέρες.  Νομίζω βίωσα όλη τη γκάμα των συναισθημάτων μέσα σ’ αυτή την ομάδα.  Είδα εξέλιξη, αναζήτηση, προσπάθεια, διανοητική και σωματική διέγερση!

Ανακάλυψα κομμάτια μου που θέλουν φροντίδα.  Δοκίμασα τον εαυτό μου και βγήκα μόνο κερδισμένη!

Ευχαριστώ!  Ανυπομονώ για τον β’ κύκλο!

Άννα Σοφρωνίου, δασκάλα

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.  Πριν πω οτιδήποτε άλλο, πρέπει να πω ότι πέρασα ΤΕΛΕΙΑ.  Τα παιχνίδια ήταν πολύ δημιουργικά και ευχάριστα, η δυναμική της ομάδας σούπερ και η εμψυχώτρια καταπληκτική.

Μου άρεσε που μιλήσαμε και για τη θεωρία όπως επίσης και το πρακτικό κομμάτι του εργαστηρίου, το οποίο το πραγματικά το διασκέδασα πολύ!

Νιώθω ότι παίρνω μαζί μου πάρα πολλές ιδέες για τη δουλειά μου και νιώθω λίγο καλύτερη, πιο έμπειρη παιδαγωγός μετά απ’ αυτό.  Ευχαριστώ για την προσωπική φροντίδα, πραγματικά την ένιωσα.

Θα ήθελα να έχει και συνέχεια, γιατί καλοσυνήθισα να παίζω κάθε Δευτέρα!

Άννα Σοφρωνίου, δασκάλα

Είναι κάποιες φορές στη ζωή που ο χρόνος σταματάει.  Συνήθως αυτές τις στιγμές δεν τις ξεχνάμε ποτέ.  Μια απ’ αυτές τις στιγμές, ήταν για μένα αυτό το σεμινάριο.  Παιχνίδι, γέλιο, αισθήσεις, εσωτερική επεξεργασία, προβληματισμοί και υπέροχη ατμόσφαιρα είναι ό,τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας.  Με τη λήξη του β’ κύκλου αυτού του σεμιναρίου, ολοκληρώνεται ένα υπέροχο ταξίδι και ξεκινά ένα νέο για τον καθένα μας ξεχωριστά.  Οι γνώσεις & οι εμπειρίες από την αρχή του α’ κύκλου έως σήμερα, σιγά σιγά αποκωδικοποιούνται και γίνονται πολύτιμο εφόδιο για την εκπαίδευση, την αυτογνωσία, την πορεία μας στη ζωή γενικά.  Σ’ αυτό το χώρο θα βρεις τα εργαλεία για να ανοίξεις ένα παράθυρο στο παιχνίδι, στην ανεμελιά, σε ένα άλλο μοντέλο μάθησης, στην ανθρώπινη επικοινωνία.  Μόλις το παράθυρο ανοίξει, βγαίνεις έξω και … ΠΑΙΖΕΙΣ!

Επίσης, είναι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας, που ακόμη κι αν συνυπάρξαμε για πολύ λίγο, μας μεταφέρουν έμπνευση και φως & μια περίεργη αίσθηση πως αυτός ο κόσμος είναι ακόμη υπέροχος.

Φρόσω σ’ ευχαριστώ πολύ γιατί για μένα ήσουν απ’ αυτούς τους ανθρώπους!

Φιλίτσα Κουνέλη, Νηπιαγωγός

Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είχα τη δυνατότητα να μάθω κάτι καινούργιο για μένα και να συνειδητοποιήσω το πώς λειτουργώ σε διαφορετικές συνθήκες απ’ αυτές που έχω συνηθίσει στην καθημερινότητά μου.

Μου άρεσε πάρα πολύ η επιλογή των παιχνιδιών και η εμψύχωση της ομάδας.  Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία αλλά … θέλω και άλλο!!!

Μαρία Δήμα, Human Resourses

Ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει για τον εαυτό μου τα τελευταία δέκα χρόνια.

 Σ’ ευχαριστώ για αυτήν την εμπειρία.  Σε ευχαριστώ που σε γνώρισα.  Σε ευχαριστώ που γνώρισα τον εαυτό μου.

 Είναι ένα σεμινάριο ψυχής!

Αλεξάνδρα Παπδημητρίου, Βρεφονηπιοκόμος

Τι όμορφες ώρες! Πόσο παιχνίδι, γέλιο, δάκρυα, χαρά, ενδοσκόπηση και πάνω από όλα διασκέδαση και προσωπική εξέλιξη!

Ευχαριστώ προσωπικά τη Φρόσω για το ανέλπιστο του πράγματος και τα κορίτσια της ομάδας για την παρέα σε αυτό το ταξίδι! Θα μου λείψουν όλοι και όλα (μέχρι το επόμενο…!)

Βαλέρια Κουρούπη, Ηθοποιός

Ήταν ένας μήνας μοναδικός και αξέχαστος! Δεν θα έλεγα ότι ήταν ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού, αλλά ένα ταξίδι ζωής με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους!

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την εμψυχώτριά μας αλλά και την ομάδα μου που μου κράτησαν το χέρι και με αγκάλιασαν σε αυτές τις τέσσερις αξέχαστες συναντήσεις, και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω δημιουργικά το ταξίδι της ζωής μου και της εσωτερικής μου δύναμης!!

Μαρία Σωτηροπούλου, HR Manager

Χάρηκα πολύ που μπήκα στο διαδίκτυο εκείνη την ημέρα και βρήκα το σεμινάριο του θεατρικού παιχνιδιού!

Ήταν εντελώς διαφορετικό από τα άλλα βιωματικά σεμινάρια που έχω κάνει.  Ένιωσα και πάλι παιδί και σε κάθε μάθημα ένιωθα και πιο ανάλαφρη ψυχολογικά.  Τώρα γνωρίζω ότι το θεατρικό παιχνίδι θα γίνει κομμάτι της ζωής μου …

 Υ.Γ. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα που είχες ποτέ;  Ε, δασκάλα;

Κωνσταντίνα Ζιάκα, Φιλόλογος , λογοθεραπεύτρια

Μα τι γέλιο;  Τι χαρά ήταν αυτή;  Πώς χαλάρωσε έτσι η ψυχούλα μας;

Και καμιά άσκηση να μην θυμάμαι, δεν με νοιάζει.  Θα κουβαλάω μαζί μου την αίσθηση.

Δεν θα σας πω ποια αίσθηση, αυτή πάντως που μου θύμισε πως το παιδί τελικά δεν κρύβεται και πολύ βαθειά μέσα μας.  Ένα χάδι χρειάζεται, μια αγκαλιά, ένα ντέφι και είναι εδώ!

Δωροθέα Γυμνοπούλου, Ηθοποιός

Σ’ ευχαριστώ πολύ που με έκανες να βγάλω στην επιφάνεια το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Θα ξαναερχόμουν με χαρά σε οποιοδήποτε σεμινάριο που θα μπορούσα να συμμετάσχω, όχι μόνο για τη γνώση αλλά για τη μοναδική ευκαιρία που θα ξαναείχα για να βρεθώ με έναν άνθρωπο σαν εσένα.

Φρόσω σ’ ευχαριστώ !!!

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Μητέρα

Συνεργαζόμαστε με την Εμψύχωσις τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων για τους πελάτες αλλά και για τα στελέχη της εταιρείας μας.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και η επιλογή μας φαίνεται να μας έχει δικαιώσει, προσθέτοντας ένα καινοτόμο επιμορφωτικό τόνο στα «παραδοσιακά» προγράμματα εκπαίδευσης μας.

Μέσα από απλές και ευχάριστες δραστηριότητες, μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι, οι συμμετέχοντες κινητοποιούνται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ως μέλη μιας ομάδας.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που παίρνουν οι άνθρωποι μαζί τους όπου θα τη θυμούνται για πάντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Φρόσω για την εξαιρετική και ευχάριστη συνεργασία μας.

Δέσποινα Γιαχάκη, L’OREAL HELLAS ΑΕ – L'oreal Business School

Οι εντυπώσεις μου ήταν οι καλύτερες!!  Περάσαμε ωραία, μάθαμε να παίζουμε με θέατρο, μουσική, παντομίμα, χρώματα & χαμόγελα! Πιστεύω πως βοηθήθηκα πολύ ως προς τη συμμετοχή μου μέσα σε μια τάξη και ως προς τις δημιουργικές ιδέες που μπορώ να διαχειριστώ σε οποιαδήποτε ομάδα παιδιών.  Σημαντικές εμπειρίες & χρήσιμες.

Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν μου έφτασε και θέλω και άλλο!  Δεν θα μείνω εδώ, θα πάω παρακάτω γιατί αυτό το σεμινάριο ήταν μόνο η αρχή!

Ευχαριστούμε για όσα μας έμαθες!  Συνέχισε αυτό που κάνεις, το κάνεις τέλεια !!

Μαρίνα Μονιούδη, Νηπιαγωγός

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να ανακαλύψει όμορφες, κρυφές πτυχές του εαυτού του και να νιώσει πάλι παιδί, να παρακολουθήσει το σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού! Κάθε στιγμή ήταν μοναδική! Μου άρεσαν πολύ όλα τα παιχνίδια και περισσότερο μου άρεσε που παίζαμε εμείς σε αυτά! Ήταν ένας μήνας που περίμενα με ανυπομονησία τις Δεύτερες για να γίνω πάλι παιδί μαζί με την τέλεια παρέα που είχαμε δημιουργήσει!  Όλα αυτά όμως οφείλονται στη δομή του σεμιναρίου και στον εξαιρετικό τρόπο διεξαγωγής του! Δε νομίζω πως θα ήθελα να αλλάξει κάτι! Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, να συνεχίσετε έτσι και… δε θα χαθούμε!

Ναταλία Τάλαρη, Μπαλατσούκα

Ήταν εντυπωσιακό που καταφέρατε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να κάνετε τους ανθρώπους αυτούς ομάδα. Η συνεργασία μας ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία βασίστηκε στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό σας. Ήταν ένα σεμινάριο ψυχής!

Νάνσυ Ευαγγελίου, Managing director, Live Comm

Πολύ ωραία δομή & εξαιρετικός τρόπος διεξαγωγής. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως αυτό το σεμινάριο θα ήταν για μένα & τους συνεργάτες μου, ένα ταξίδι ανακάλυψης των εκφραστικών μας μέσων και βελτίωσης της επικοινωνίας και της έκθεσης. Δεν νομίζω πως θα ήθελα να αλλάξει κάτι. Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, συνεχίστε έτσι και δεν θα χαθούμε!

Βαγγέλης Δαφνομήλης, Digital marketing specialist, Just in time

Μόνο θετικές εντυπώσεις!  Με έκανε να ξεφύγω από το άγχος και την καθημερινότητα.  Με βοήθησε να δείξω κάποιες ΄κρυφές΄ πτυχές του εαυτού μου και να γνωρίσω καλύτερα τους συναδέλφους μου.  Θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω!

Ευαγγελία, Πωλήσεις, Καταστήματα Γερμανός

Από τις λίγες φόρες που ενώθηκε η ομάδα, έκανε κοινά αστεία, χωρίς ανταγωνισμό.  Πολύ γέλιο και ευχάριστη δημιουργική ώρα.  Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο ενδιαφέρον και εμπλουτισμένο με διαφόρους μεθόδους ομαδικού κλίματος.  Ευχαριστούμε πολύ!

Καλυψώ Κοκολάκη, Εταιρικός Πωλητής, καταστήματα Γερμανός

Είναι περίεργο να σου φαίνεται παράξενο το ότι έπαιξες, διασκέδασες, συμμετείχες σε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να περάσει στη λήθη.  Η καθημερινότητα και η δουλειά, μας έχει κάνει να μην βλέπουμε τις πολλές όμορφες στιγμές που μπορούμε να αδράξουμε από τόσο απλά και καθημερινά πράγματα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο που θα ήθελα να επαναληφθεί πολύ σύντομα.

Δημήτριος Μέξης, Καταστήματα Γερμανός

Φοβερό σεμινάριο!  Γνώρισα καλύτερα τους συναδέλφους μου.  Όλα τα μέλη της εταιρείας χαλαρώσαμε και ήρθαμε πιο κοντά.

Τηλέμαχος Παπαευαγγέλου, Trade marketing, P.T Beverage world

Άριστο πρόγραμμα team building!  Με τέτοιες τεχνικές, μπορούμε να οδηγήσουμε και να επιτύχουμε οποιοδήποτε στόχο σαν ομάδα. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, προσπαθήσαμε για  το αποτέλεσμα.

κος. Λαλούσης, Sales, P.T Beverage world

Μου επηρέασε τη διάθεση μου και την ψυχολογική μου συμπεριφορά. Ήταν η πρώτη μου φορά μετά από πολλά χρόνια, που συμμετείχα σε τέτοιο πρόγραμμα και μου άρεσε πολύ.

Δημήτριος Ηλιάκης Sales, P.T Beverage world

Μοναδική εμπειρία.  Η δοτικότητα σου Φρόσω ήταν απόλυτη και ολοκληρωτική.  Εκτός απ’ τα ‘πρακτικά οφέλη’ αυτού του σεμιναρίου, αισθάνθηκα ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος και γέμισα αγάπη και ηρεμία.

Συνέχισε αυτό που κάνεις γιατί είσαι φτιαγμένη γι’ αυτό που επέλεξες, απλά να ανοίγεις την πόρτα στο όνειρο!  Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή την μοναδική εμπειρία!

Βασιλική Ίφου, Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός

Ευγνωμοσύνη μόνο θα μπορούσα να αισθανθώ ερχόμενη στο β’ κύκλο αυτού του σεμιναρίου.  Στο τελικό ταξίδι αυτών των δύο κύκλων, υπήρξε κλιμάκωση καταστάσεων & συναισθημάτων.  Ήδη απ’ τον προηγούμενο κύκλο ήρθα κοντά με το συναισθηματικό μου κόσμο, τα βιώματά μου, τον ίδιο μου τον εαυτό.  Μέχρι που συνειδητοποίησα πως η βιωματική εκπαίδευση με αφορά σαν τρόπος ζωής και σαν εκπαιδευτικό / επαγγελματικό εργαλείο.

Εύχομαι να συνεχίσεις να φωτίζεις ψυχές ανθρώπων και να τους φέρνεις πιο κοντά στο βίωμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.  Χρώματα παντού!

Λυδία Συλλούρη, Νηπιαγωγός

Απλά, ταπεινά και παιχνιδιάρικα η Φρόσω μας καθοδήγησε να έρθουμε σε επαφή με μουδιασμένα μας κομμάτια και να συνδεθούμε με τα άλλα μέλη.  Με τον καθένα ξεχωριστά αλλά και με την μάγισσα που λέγεται ομάδα.

Μαρία Μαγγανάρη, Ψυχοθεραπεύτρια

Άριστα δομημένο πρόγραμμα.  Ο τρόπος που σε βάζει να αναλογιστείς κομμάτια του εαυτού σου είναι όμορφος & απλός.

Ταυτόχρονα σε διασκεδάζει, σε μαθαίνει να αλλάζεις οπτικές και σε μεταμορφώνει ολοκληρωτικά.  Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν μαγική και πολύ ισχυρή.  Η μετάδοση γνώσης γίνεται με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.  Η γνώση αυτή μεταδίδεται πηγαία και απλόχερα από έναν πολύ όμορφο άνθρωπο και ένα υπέροχο μυαλό, τη Φρόσω.

Φρόσω μου σ’ ευχαριστώ για την διερεύνηση του μυαλού μου και την καθοδήγηση (αβίαστη και φωτεινή) προς έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωής.

Ελίνα Καρτάνου, Βρεφονηπιοκόμος

Ένας διαφορετικός κόσμος.  Απ’ ό,τι κατάλαβα τελειώνοντας τη διετή εκπαίδευση, ένας δικός μου κόσμος.

Η ομάδα μου, από ξένοι άνθρωποι, έγινα κοντινοί!!  Έγινα ξανά μαθήτρια.  Έμαθα, αφέθηκα, βίωσα, ένιωσα.  Πολυεπίπεδη εκπαίδευση!  Αν μάθαινα από μικρή μ’ αυτόν τον τρόπο, θα ήμουν ‘πλουσιότερη’.

Νέοι ορίζοντες, νέοι δρόμοι, καινούργιοι κόσμοι!  Ευχαριστώ!!

Αιμιλία Βλαχοδημητροπούλου, Σύμβουλος εξαρτήσεων

Το πρόγραμμα αυτό άνοιξε μια πόρτα μέσα μου, να αγγίξω σε βάθος όλα όσα θέλω για μένα.  Να φωτιστούν τα όνειρά μου μέσα από το παιχνίδι & την ανάγκη για αυτοβελτίωση.  Να ανακαλύψω, να νιώσω, να παρατηρήσω, να βιώσω την κάθε στιγμή με ένα αίσθημα άφεσης και ασφάλειας.  Να μαζέψω εφόδια, κάθε τι μικρό αλλά και τόσο ουσιαστικό για το μέσα μου, τη ζωή μου και το έργο μου.  Βρήκα το πνευματικό μου σπίτι, γεμάτο αποδοχή, εμπιστοσύνη, αγάπη, αγκαλιά, ενέργεια που φωτίζει το νου και το σώμα.  Ενεργοποιεί, καθοδηγεί και κεντάει με αγάπη την ταυτότητά μου.  Με οδηγό – συνοδοιπόρο την πιο φωτεινή ψυχή που μεταδίδει με όλο της το είναι και μια ομάδα γεμάτη συναισθήματα, κατανόηση και ανάγκη για μοίρασμα, επαφή και επικοινωνία.

Δέσποινα Δανούση, Δασκάλα χορού, Εμψυχώτρια

Ένα πρόγραμμα μεστό & ολοκληρωμένο.  Αφύπνισε τις αισθήσεις, εμπλούτισε τα συναισθήματα, ταξίδεψε το νου, γλύκανε την ψυχή, κίνησε το σώμα.  Ζεστασιά, μοίρασμα, αποδοχή από την ομάδα και τις εμψυχώτριες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο όμορφη εμπειρία.  Πολύ δυνατή η βιωματική εκπαίδευση!! Βαθιά κι ουσιαστική!  Ό,τι ακριβώς προσφέρει και το πρόγραμμα:  ουσία!

Εύα Αρματά, Φιλόλογος

Εμβαθύναμε πολύ στο κομμάτι της Εμψύχωσης & της Προσωπικής Ανάπτυξης, κάτι που περίμενα με ανυπομονησία από τον πρώτο κύκλο!  Χαίρομαι που ήμουν μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία λειτούργησε αξιόλογα.  Η τελική παρουσία της εργασίας μας με εξέπληξε στην ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη ροή και την ομαλότητά της.

Μαριάννα Οικονομίδου, Yoga & Kids Yoga Teacher

Ένα εντατικό σεμινάριο που ενθαρρύνει & πετυχαίνει με ένα απόλυτα φυσικό τρόπο, την έκφραση και έκθεση σε συναισθήματα και το δέσιμο μιας ομάδας που στην αρχή μπορεί να δείχνει αταίριαστη.

Παρότι ο αρχικός μου στόχος ήταν καθαρά η χρησιμότητά του στην επαγγελματική μου ζωή, πιστεύω πως αυτά που μου πρόσφερε και σε προσωπικό επίπεδο ήταν περισσότερα!

Έλλη Ματσούκα, HR Consultant & Coach

Είναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα τέτοιου είδους σεμινάριο και αισθάνομαι ότι η συμμετοχή μου ήταν το καλύτερο & ευεργετικότερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου.

Με βοήθησε να έρθω σε επαφή με τις δυνατότητές μου και μου έδωσε τη δύναμη & την αυτοπεποίθηση να μπορέσω να συνεχίσω και να επιτύχω το στόχο μου!

Αντωνία Μάνδυλα, Ηθοποιός

Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη! Τελείως διαφορετικό βίωμα σε σχέση με ότι έχω έρθει σε επαφή μέχρι τώρα! Ήρθα σε επαφή με τις αδυναμίες και τους φόβους μου, αλλά αντιλήφθηκα και αρκετές ικανότητές μου. Γνώρισα ανθρώπους με κοινά ή και ετερόκλητα βιώματα και αισθάνθηκα πως οι δρόμοι μας δεν συναντήθηκαν τυχαία!

Νικολέτα Μυρίτζου, Ιστορικός

Ένας δρόμος που οδήγησε προς τη χαρά, την παρατήρηση, την αξιολόγηση, την ομαδικότητα, το μοίρασμα, τη δημιουργικότητα, την εμπιστοσύνη και την αλήθεια. Ένα σεμινάριο που το εσωτερικό μου παιδί χάρηκε σε πολλά σημεία, εμπιστεύτηκε , έπαιξε και αφέθηκε. Και το σημαντικότερο όλων βλέπω μπροστά μια πρόκληση για να συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Ευχαριστώ!

Μαίρη Κλωστού, Γραφίστρια

Όσα μάθαμε από τον πρώτο κύκλο, έγιναν ξεκάθαρα και ήρθαν και έδεσαν με τη θεωρία και πρακτική στον δεύτερο κύκλο.  Μου άρεσε ιδιαίτερα που δομήσαμε το δικό μας πρόγραμμα μα περισσότερο απ’ όλα, κρατώ την υπέροχη σύνδεση με την ομάδα.  Παράδειγμα προς μίμηση η εμψυχώτρια!

Κωνστάντζα Τζουμέρκα-Γαβριήλ, Ψυχολόγος

Μετά από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, έχω αντιληφθεί πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του εμψυχωτή και όταν αντιλήφθηκα το βαθμό δυσκολίας, συνειδητοποίησα πόσο καλή εμψυχώτρια είσαι.

Έχω αντιληφθεί τις αδυναμίες μου, σε ποια σημεία θέλω να βελτιωθώ και στην προσωπική μου ζωή αλλά και στον επαγγελματικό τομέα.

Έλενα Γεωργιάδου, Εκπαιδεύτρια για άτομα με αυτισμό

Είναι από τις φορές που μια αναζήτηση στο ίντερνετ σου αλλάζει τη ζωή.

Το παιδί που ήμασταν, υπάρχει μέσα μας και ζητάει παρέα.  Επίσης, υπάρχουν εκεί έξω και άλλα παιδιά που ψάχνουν να παίξουν.  Το συγκεκριμένο σεμινάριο & η Φρόσω είναι μια εμπειρία που κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή άλλου κριτηρίου, πρέπει να παρακολουθήσει!

Άννα Βασιλείου, Ηθοποιός

Ήταν πραγματικά ένα από τα ωραιότερα και πιο έξυπνα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει.  Έχω αποκομίσει πάρα πολλά, τα οποία θα με βοηθήσουν στο επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Λάτρεψα τον τρόπο που διεξήχθη και τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν μέσα από το παιχνίδι να αντιληφθούμε κάποιες έννοιες.

Γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και μια λατρεμένη εμψυχώτρια.

Μαρίνα Φυλακτού, Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια Κέντρου Παρέμβασης Αυτισμού Πάφου

Ό,τι πιο ωραίο και δημιουργικό έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου.  Ανοίγει το πνεύμα, την ψυχή, το νου.  Βοηθάει στην ομαδικότητα, στη δεκτικότητα, στην ενσυναίσθηση, στη γνωριμία του εαυτού σου.

Μαθαίνεις πώς να λειτουργείς σε μια ομάδα και κατ’ επέκταση σε μια κοινότητα, όπου οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.

Αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου και αναγνωρίζεις ότι στο τέλος, αυτό είναι η ομορφιά, το ενδιαφέρον και η αξία του κάθε ανθρώπου, το ότι διαφέρει.  Αποκτάς τη δυνατότητα να κατανοήσεις ότι και η δική σου διαφορετικότητα είναι αυτό που προσφέρει με θετικό τρόπο στην κοινωνία, καθώς μαθαίνεις να το αποδέχεσαι και να το κρατάς σε όλη σου τη ζωή, αφού στην ουσία είσαι αληθινός!

Άντρεα Κουντούρη, Λογοθεραπεύτρια

Ένα πολύ αναζωογονητικό σεμινάριο, ταξιδιάρικο, μαγικό & μεταδοτικό.

Θα το πρότεινα και σε άλλους συναδέλφους – επαγγελματίες.  Εξαιρετική συντονίστρια με την ίδια αντιμετώπιση και ενθάρρυνση για όλα τα μέλη της ομάδας.

Αθηνόδωρος Χαραλάμπους, Κοινωνικός Λειτουργός

Αρχικά ξεκίνησα με άγχος αλλά και ανυπομονησία.  Ανυπομονησία γιατί είχα φύγει πριν δύο μήνες απ’ το προηγούμενο σεμινάριο με τις καλύτερες εντυπώσεις και άγχος γιατί θα είμασταν μεγαλύτερη ομάδα και δεν ήξερα αν θα ανταπεξέλθω σωστά.  Μέσα απ’ αυτό το σεμινάριο, πήρα αυτό που μου έλειπε και που χρειαζόμουν.  Γνωρίζω ότι η πορεία από εδώ και πέρα είναι προσωπική εργασία, αλλά νιώθω πιο σίγουρη για μένα και γι’ αυτά που επιχειρώ.

Το σεμινάριο ήρθε σε μια πολύ καλή προσωπική & επαγγελματική στιγμή της ζωής μου.

Μου έδωσε εφόδια και τροφή για σκέψη για πολλά πράγματα.  Θα μου λείψει!

Σ’ ευχαριστώ Φρόσω που μας πήγες ένα βήμα παραπέρα!

Αλεξία Παππά, Νηπιαγωγός

Ο ορισμός της λέξης ΕΜΨΥΧΩΣΗ!  Έμπνευση, παιχνίδι, επικοινωνία, αγάπη, μια μεγάλη αγκαλιά, αποδοχή.

Έχω την αίσθηση ότι γνωρίζω την εμψυχώτρια & την ομάδα πάρα πολύ καιρό. Λόγω του πλούσιου περιεχομένου & των πολλών ασκήσεων του σεμιναρίου αλλά κυρίως λόγω της οικειότητας που αισθανθήκαμε, της βαθιάς επαφής που μοιραστήκαμε.

Ένιωσα σαν ένα αυθόρμητο & δημιουργικό παιδί και θέλω να νιώθω πιο συχνά έτσι στη ζωή μου …

Γιώτα Βογιατζή, Ψυχολόγος

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξα την πόρτα, ήθελα να τρέξω να καθήσω στο μαξιλάρι στον κύκλο.  Η αύρα και η ενέργεια που μου μετέδωσε η εμψυχώτριά μου με στιγμάτισε για όλη μου τη ζωή.  Φεύγοντας νιώθω άλλος άνθρωπος.

Αγαπώ το επάγγελμά μου και με τη συμμετοχή μου σ’ αυτό το σεμινάριο το αγάπησα πολύ περισσότερο και νιώθω τυχερή που έχω γεμίσει από εμπειρίες που ανυπομονώ να τις μεταδώσω στα παιδάκια μου στο σχολείο.

Ευχαριστώ πολύ που με έκανες να νιώσω τόσο γεμάτη και να είμαι σίγουρη και να νιώθω ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη που ακολουθώ το όνειρό μου.

Τιμή μου που σε γνώρισα Φρόσω!!!

Βασιλική Αρβανίτη, Βρεφονηπιαγωγός

Ένιωσα ωραία, ως μαθητής, είχα πολύ καιρό να το κάνω, να χαλαρώσω, να μην έχω εγώ την ευθύνη ενός μαθήματος. Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, διψασμένους για γνώση.

Η εμψυχώτριά μας ήρεμη, σαφής, έμπειρη, με καλή διαχείριση χρόνου & ανθρώπων.

Το περιεχόμενο απευθυνόταν σε ανθρώπους που εκπαιδεύουν παιδιά & ενήλικες αλλά ψάχνουν & τον εαυτό τους.

Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, Δάσκαλος, θεατρολόγος

Το σεμινάριο αυτό μου έδειξε πώς να βάλω σε τάξη τις ιδέες μου και πώς να οργανώσω καλύτερα τις δράσεις – ασκήσεις που σκεφτόμουν να πραγματοποιήσω με τους δικούς μαθητές.

Ένιωσα να απελευθερώνομαι, να ξαναβρίσκω τον πιο αυθόρμητο εαυτό μου και να απολαμβάνω το “σχετίζεσθαι”.

Κατερίνα Κουρκούδιαλου, Παιδαγωγός

Εκπληκτικό!  Πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα.  Βρήκα και ξεκαθάρισα κομμάτια του εαυτού μου που έψαχνα καιρό.

Η αγάπη και η δυναμική της ομάδας ήταν για μένα δώρο ζωής.  Ευχαριστώ που βρεθήκατε στο μονοπάτι μου.

Χριστίνα Ουτοπούλου, Θεραπεύτρια

Η εμπειρία ήταν μια αποκάλυψη για μένα!  Πόσο γρήγορα συνδεθήκαμε με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι … Μια ομάδα ενηλίκων, σχετιστήκαμε μεταξύ μας με αμεσότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό.  Τέτοιες εμπειρίες είναι σπουδαίες, μέσα σ’ έναν κόσμο που η επαφή και η σχέση μοιάζουν δύσκολα.

Ευχαριστώ για την εμψύχωση Φρόσω!!!

Μ.Χ., δασκάλα

Ήταν τέσσερις τελείως διαφορετικές μέρες.  Νομίζω βίωσα όλη τη γκάμα των συναισθημάτων μέσα σ’ αυτή την ομάδα.  Είδα εξέλιξη, αναζήτηση, προσπάθεια, διανοητική και σωματική διέγερση!

Ανακάλυψα κομμάτια μου που θέλουν φροντίδα.  Δοκίμασα τον εαυτό μου και βγήκα μόνο κερδισμένη!

Ευχαριστώ!  Ανυπομονώ για τον β’ κύκλο!

Άννα Σοφρωνίου, δασκάλα

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.  Πριν πω οτιδήποτε άλλο, πρέπει να πω ότι πέρασα ΤΕΛΕΙΑ.  Τα παιχνίδια ήταν πολύ δημιουργικά και ευχάριστα, η δυναμική της ομάδας σούπερ και η εμψυχώτρια καταπληκτική.

Μου άρεσε που μιλήσαμε και για τη θεωρία όπως επίσης και το πρακτικό κομμάτι του εργαστηρίου, το οποίο το πραγματικά το διασκέδασα πολύ!

Νιώθω ότι παίρνω μαζί μου πάρα πολλές ιδέες για τη δουλειά μου και νιώθω λίγο καλύτερη, πιο έμπειρη παιδαγωγός μετά απ’ αυτό.  Ευχαριστώ για την προσωπική φροντίδα, πραγματικά την ένιωσα.

Θα ήθελα να έχει και συνέχεια, γιατί καλοσυνήθισα να παίζω κάθε Δευτέρα!

Άννα Σοφρωνίου, δασκάλα

Είναι κάποιες φορές στη ζωή που ο χρόνος σταματάει.  Συνήθως αυτές τις στιγμές δεν τις ξεχνάμε ποτέ.  Μια απ’ αυτές τις στιγμές, ήταν για μένα αυτό το σεμινάριο.  Παιχνίδι, γέλιο, αισθήσεις, εσωτερική επεξεργασία, προβληματισμοί και υπέροχη ατμόσφαιρα είναι ό,τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας.  Με τη λήξη του β’ κύκλου αυτού του σεμιναρίου, ολοκληρώνεται ένα υπέροχο ταξίδι και ξεκινά ένα νέο για τον καθένα μας ξεχωριστά.  Οι γνώσεις & οι εμπειρίες από την αρχή του α’ κύκλου έως σήμερα, σιγά σιγά αποκωδικοποιούνται και γίνονται πολύτιμο εφόδιο για την εκπαίδευση, την αυτογνωσία, την πορεία μας στη ζωή γενικά.  Σ’ αυτό το χώρο θα βρεις τα εργαλεία για να ανοίξεις ένα παράθυρο στο παιχνίδι, στην ανεμελιά, σε ένα άλλο μοντέλο μάθησης, στην ανθρώπινη επικοινωνία.  Μόλις το παράθυρο ανοίξει, βγαίνεις έξω και … ΠΑΙΖΕΙΣ!

Επίσης, είναι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας, που ακόμη κι αν συνυπάρξαμε για πολύ λίγο, μας μεταφέρουν έμπνευση και φως & μια περίεργη αίσθηση πως αυτός ο κόσμος είναι ακόμη υπέροχος.

Φρόσω σ’ ευχαριστώ πολύ γιατί για μένα ήσουν απ’ αυτούς τους ανθρώπους!

Φιλίτσα Κουνέλη, Νηπιαγωγός

Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είχα τη δυνατότητα να μάθω κάτι καινούργιο για μένα και να συνειδητοποιήσω το πώς λειτουργώ σε διαφορετικές συνθήκες απ’ αυτές που έχω συνηθίσει στην καθημερινότητά μου.

Μου άρεσε πάρα πολύ η επιλογή των παιχνιδιών και η εμψύχωση της ομάδας.  Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία αλλά … θέλω και άλλο!!!

Μαρία Δήμα, Human Resourses

Ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει για τον εαυτό μου τα τελευταία δέκα χρόνια.

 Σ’ ευχαριστώ για αυτήν την εμπειρία.  Σε ευχαριστώ που σε γνώρισα.  Σε ευχαριστώ που γνώρισα τον εαυτό μου.

 Είναι ένα σεμινάριο ψυχής!

Αλεξάνδρα Παπδημητρίου, Βρεφονηπιοκόμος

Τι όμορφες ώρες! Πόσο παιχνίδι, γέλιο, δάκρυα, χαρά, ενδοσκόπηση και πάνω από όλα διασκέδαση και προσωπική εξέλιξη!

Ευχαριστώ προσωπικά τη Φρόσω για το ανέλπιστο του πράγματος και τα κορίτσια της ομάδας για την παρέα σε αυτό το ταξίδι! Θα μου λείψουν όλοι και όλα (μέχρι το επόμενο…!)

Βαλέρια Κουρούπη, Ηθοποιός

Ήταν ένας μήνας μοναδικός και αξέχαστος! Δεν θα έλεγα ότι ήταν ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού, αλλά ένα ταξίδι ζωής με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους!

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την εμψυχώτριά μας αλλά και την ομάδα μου που μου κράτησαν το χέρι και με αγκάλιασαν σε αυτές τις τέσσερις αξέχαστες συναντήσεις, και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω δημιουργικά το ταξίδι της ζωής μου και της εσωτερικής μου δύναμης!!

Μαρία Σωτηροπούλου, HR Manager

Χάρηκα πολύ που μπήκα στο διαδίκτυο εκείνη την ημέρα και βρήκα το σεμινάριο του θεατρικού παιχνιδιού!

Ήταν εντελώς διαφορετικό από τα άλλα βιωματικά σεμινάρια που έχω κάνει.  Ένιωσα και πάλι παιδί και σε κάθε μάθημα ένιωθα και πιο ανάλαφρη ψυχολογικά.  Τώρα γνωρίζω ότι το θεατρικό παιχνίδι θα γίνει κομμάτι της ζωής μου …

 Υ.Γ. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα που είχες ποτέ;  Ε, δασκάλα;

Κωνσταντίνα Ζιάκα, Φιλόλογος , λογοθεραπεύτρια

Μα τι γέλιο;  Τι χαρά ήταν αυτή;  Πώς χαλάρωσε έτσι η ψυχούλα μας;

Και καμιά άσκηση να μην θυμάμαι, δεν με νοιάζει.  Θα κουβαλάω μαζί μου την αίσθηση.

Δεν θα σας πω ποια αίσθηση, αυτή πάντως που μου θύμισε πως το παιδί τελικά δεν κρύβεται και πολύ βαθειά μέσα μας.  Ένα χάδι χρειάζεται, μια αγκαλιά, ένα ντέφι και είναι εδώ!

Δωροθέα Γυμνοπούλου, Ηθοποιός

Σ’ ευχαριστώ πολύ που με έκανες να βγάλω στην επιφάνεια το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Θα ξαναερχόμουν με χαρά σε οποιοδήποτε σεμινάριο που θα μπορούσα να συμμετάσχω, όχι μόνο για τη γνώση αλλά για τη μοναδική ευκαιρία που θα ξαναείχα για να βρεθώ με έναν άνθρωπο σαν εσένα.

Φρόσω σ’ ευχαριστώ !!!

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Μητέρα

Συνεργαζόμαστε με την Εμψύχωσις τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων για τους πελάτες αλλά και για τα στελέχη της εταιρείας μας.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και η επιλογή μας φαίνεται να μας έχει δικαιώσει, προσθέτοντας ένα καινοτόμο επιμορφωτικό τόνο στα «παραδοσιακά» προγράμματα εκπαίδευσης μας.

Μέσα από απλές και ευχάριστες δραστηριότητες, μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι, οι συμμετέχοντες κινητοποιούνται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ως μέλη μιας ομάδας.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που παίρνουν οι άνθρωποι μαζί τους όπου θα τη θυμούνται για πάντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Φρόσω για την εξαιρετική και ευχάριστη συνεργασία μας.

Δέσποινα Γιαχάκη, L’OREAL HELLAS ΑΕ – L'oreal Business School

Οι εντυπώσεις μου ήταν οι καλύτερες!!  Περάσαμε ωραία, μάθαμε να παίζουμε με θέατρο, μουσική, παντομίμα, χρώματα & χαμόγελα! Πιστεύω πως βοηθήθηκα πολύ ως προς τη συμμετοχή μου μέσα σε μια τάξη και ως προς τις δημιουργικές ιδέες που μπορώ να διαχειριστώ σε οποιαδήποτε ομάδα παιδιών.  Σημαντικές εμπειρίες & χρήσιμες.

Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν μου έφτασε και θέλω και άλλο!  Δεν θα μείνω εδώ, θα πάω παρακάτω γιατί αυτό το σεμινάριο ήταν μόνο η αρχή!

Ευχαριστούμε για όσα μας έμαθες!  Συνέχισε αυτό που κάνεις, το κάνεις τέλεια !!

Μαρίνα Μονιούδη, Νηπιαγωγός

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να ανακαλύψει όμορφες, κρυφές πτυχές του εαυτού του και να νιώσει πάλι παιδί, να παρακολουθήσει το σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού! Κάθε στιγμή ήταν μοναδική! Μου άρεσαν πολύ όλα τα παιχνίδια και περισσότερο μου άρεσε που παίζαμε εμείς σε αυτά! Ήταν ένας μήνας που περίμενα με ανυπομονησία τις Δεύτερες για να γίνω πάλι παιδί μαζί με την τέλεια παρέα που είχαμε δημιουργήσει!  Όλα αυτά όμως οφείλονται στη δομή του σεμιναρίου και στον εξαιρετικό τρόπο διεξαγωγής του! Δε νομίζω πως θα ήθελα να αλλάξει κάτι! Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, να συνεχίσετε έτσι και… δε θα χαθούμε!

Ναταλία Τάλαρη, Μπαλατσούκα

Ήταν εντυπωσιακό που καταφέρατε μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να κάνετε τους ανθρώπους αυτούς ομάδα. Η συνεργασία μας ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία βασίστηκε στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό σας. Ήταν ένα σεμινάριο ψυχής!

Νάνσυ Ευαγγελίου, Managing director, Live Comm

Πολύ ωραία δομή & εξαιρετικός τρόπος διεξαγωγής. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως αυτό το σεμινάριο θα ήταν για μένα & τους συνεργάτες μου, ένα ταξίδι ανακάλυψης των εκφραστικών μας μέσων και βελτίωσης της επικοινωνίας και της έκθεσης. Δεν νομίζω πως θα ήθελα να αλλάξει κάτι. Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε, συνεχίστε έτσι και δεν θα χαθούμε!

Βαγγέλης Δαφνομήλης, Digital marketing specialist, Just in time

Μόνο θετικές εντυπώσεις!  Με έκανε να ξεφύγω από το άγχος και την καθημερινότητα.  Με βοήθησε να δείξω κάποιες ΄κρυφές΄ πτυχές του εαυτού μου και να γνωρίσω καλύτερα τους συναδέλφους μου.  Θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω!

Ευαγγελία, Πωλήσεις, Καταστήματα Γερμανός

Από τις λίγες φόρες που ενώθηκε η ομάδα, έκανε κοινά αστεία, χωρίς ανταγωνισμό.  Πολύ γέλιο και ευχάριστη δημιουργική ώρα.  Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο ενδιαφέρον και εμπλουτισμένο με διαφόρους μεθόδους ομαδικού κλίματος.  Ευχαριστούμε πολύ!

Καλυψώ Κοκολάκη, Εταιρικός Πωλητής, καταστήματα Γερμανός

Είναι περίεργο να σου φαίνεται παράξενο το ότι έπαιξες, διασκέδασες, συμμετείχες σε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, κάτι που δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να περάσει στη λήθη.  Η καθημερινότητα και η δουλειά, μας έχει κάνει να μην βλέπουμε τις πολλές όμορφες στιγμές που μπορούμε να αδράξουμε από τόσο απλά και καθημερινά πράγματα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο που θα ήθελα να επαναληφθεί πολύ σύντομα.

Δημήτριος Μέξης, Καταστήματα Γερμανός

Φοβερό σεμινάριο!  Γνώρισα καλύτερα τους συναδέλφους μου.  Όλα τα μέλη της εταιρείας χαλαρώσαμε και ήρθαμε πιο κοντά.

Τηλέμαχος Παπαευαγγέλου, Trade marketing, P.T Beverage world

Άριστο πρόγραμμα team building!  Με τέτοιες τεχνικές, μπορούμε να οδηγήσουμε και να επιτύχουμε οποιοδήποτε στόχο σαν ομάδα. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, προσπαθήσαμε για  το αποτέλεσμα.

κος. Λαλούσης, Sales, P.T Beverage world

Μου επηρέασε τη διάθεση μου και την ψυχολογική μου συμπεριφορά. Ήταν η πρώτη μου φορά μετά από πολλά χρόνια, που συμμετείχα σε τέτοιο πρόγραμμα και μου άρεσε πολύ.

Δημήτριος Ηλιάκης Sales, P.T Beverage world