Η Ειρήνη Σαγκριώτη είναι απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με θέμα διπλωματικής εργασίας “Μια σύζευξη θεάτρου και κινηματογράφου μέσα από τη συσχέτιση των ρόλων της Μπλανς Ντιμπουά από το θεατρικό του Τένεσσι Ουίλιαμς “Λεωφορείον ο Πόθος” και της Νόρμα Ντέσμοντ από το κινηματογραφικό έργο “Λεωφόρος της δύσης” του Μπίλι Γουάιλντερ”.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής ‘Εμψύχωσις’ ως εμψυχώτρια ομάδων με τη μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης.

Δίγλωσση από μικρή ηλικία (Ελληνικά, Ολλανδικά) εμπλούτισε τις επικοινωνιακές της δεξιότητες με δύο ακόμη γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά) και διεύρυνε τους ορίζοντές της αποκτώντας επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Θέλοντας να διερευνήσει το προσωπικό της μονοπάτι, έχει υπάρξει μέλος ομάδας ακροβατικής γυμναστικής ως κορυφή σε δυάδα και τριάδα, ομάδας βιωματικού παιχνιδιού ως μαθήτρια και παίκτης, θιάσου ως βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός και ομάδας δραματοθεραπείας ως θεραπευόμενη.

Σκοπός της εργασίας της είναι η αξιοποίηση της φαντασίας και της έκφρασης με διαφορετικούς τρόπους και μέσα, καθώς και η καλλιέργεια αξιών και δεξιοτήτων όπως η εμπιστοσύνη, η αποδοχή, η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα.

Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια παιχνιδιών & ασκήσεων στο βιβλίο «Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση. Α΄ τόμος. Η εμψύχωση» της Φρόσως Μπενετή, των εκδόσεων Εμψύχωσις. Μέχρι σήμερα εργάζεται σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα εμψύχωσης ομάδων σε ομάδες ενηλίκων καθώς και σε ομάδες τρίτης ηλικίας.