Η Εύα Αρματά είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με τη μέθοδο της Συνθετικής Παιγνιόδρασης και απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1998 δίδασκε φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και την Ελληνική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Ως κάτοχος BTEC Professional Certificate «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία» έχει ασχοληθεί  με τη διάγνωση κι αποκατάσταση Δυσλεξίας.

Η αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης κι η αναγνώριση της αξίας της ομαδικής αλληλεπίδρασης την οδήγησαν στο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής «Εμψύχωσις», όπου ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική και Εμψύχωση Ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση». Έκανε την πρακτική της στη Συμβουλευτική κι Εμψύχωση Ομάδων στη «Στέγη Παιδιού και Οικογένειας Πειραιά» και στο χώρο «Εμψύχωσις», ενώ σήμερα εργάζεται ως Εμψυχώτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ομάδες παιδιών κι ενηλίκων.  Είναι πιστοποιημένη από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) & τη European Association of Counseling (E.A.C.).

Η αγάπη της για τη δια βίου μάθηση εκφράζεται με την παρακολούθηση σεμιναρίων κι ημερίδων σχετικών με τα αντικείμενα ενασχόλησης, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος εστιάζοντας ιδιαίτερα στην καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Είναι MarteMeoPractioner κι έχει παρακολουθήσει το βασικό σεμινάριο του γλωσσικού προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ.

Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια του βιβλίου «Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση. Α΄ τόμος. Η εμψύχωση» των εκδόσεων Εμψύχωσις κι είναι εισηγήτρια σεμιναρίων που αφορούν τη χαρά στη μάθηση.