Η Φρόσω Μπενετή σπούδασε Συμβουλευτική με κατεύθυνση Συνθετική Ψυχοενεργειακή, στη ‘Σύνθεσις’, Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘ΚΕΑ’ και Σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου ‘ΚΕΑ’.
Η προσέγγισή της είναι βιωματική και έχει σαν στόχο να συνθέσει τη Συμβουλευτική και την Εμψύχωση με το βιωματικό παιχνίδι & τις τέχνες.

Επιδιώκοντας τη διεύρυνση των εκφραστικών εργαλείων της, ασχολήθηκε με τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, yoga & ξιφασκία για ηθοποιούς.  Τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται σε προσωπική ανάλυση Ψυχοενεργειακής προσέγγισης και εποπτεία, η οποία βασίζεται στη διδασκαλία των 7 ακτίνων της Alice Bailey.

Ως εκπαιδευτικός, δίδαξε Θεατρικό Παιχνίδι σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και Υποκριτική, Σενάριο & Σκηνοθεσία σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.  Ως σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί με σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σκηνοθετώντας παραστάσεις με παιδιά. Η ταινία της με τίτλο «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά», έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, Ολυμπίας, Θεσσαλονίκης & γυναικείων ταινιών ΕΕΣ.

Κατέχει την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας του Εκπαιδευτή Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Team Animator ~ Synthetiki Paigniodrasi Method από τον Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων N.O.C.N. της Αγγλίας, πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) και της European Association of Counseling (E.A.C.).  Έχει επίσης ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εποπτείας στην Προσωποκεντρική προσέγγιση του Carl Rogers.  Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και από το 2021 μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.
Το 2002 ίδρυσε την εταιρεία ‘Εμψύχωσις‘ η οποία αρχικά είχε ως αντικείμενο τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων εμψύχωσης για παιδιά και ενήλικες, με στόχο την απόκτηση μιας διαφορετικής θεώρησης για την εκπαίδευση και τη ζωή, μέσα απ’ τη χαρά & το παιχνίδι.

Σταδιακά και μέσα από μια χρόνια πορεία έρευνας & πειραματισμού, συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η σύνθεση διαφορετικών τεχνικών & μεθόδων στη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας.   Έτσι, προκύπτει η Συνθετική Παιγνιόδραση.  Πρόκειται για μία Βιωματική Μέθοδο Εκπαίδευσης, Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης Ομάδων που συνθέτει το παιχνίδι με τη Συμβουλευτική & τις τέχνες, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους & τεχνικές και ανήκει στις θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω τέχνης.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ατομικά & με ομάδες ενηλίκων ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εμψυχώτρια, Επόπτρια και Εκπαιδεύτρια Στελεχών Επιχειρήσεων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.  Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια εμψύχωσης ομάδων και είναι βασική εκπαιδεύτρια στο πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών ‘Συμβουλευτική & Εμψύχωση Ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση’.

Το πρώτο της βιβλίο Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση, Η εμψύχωση – 411 παιχνίδια για παιδιά & ενήλικες κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβρη του 2020 από τις Εκδόσεις ‘Εμψύχωσις’.

Συνεντεύξεις – αρθρογραφία της Φρόσως Μπενετή στον Τύπο:

Ο τελετουργικός χαρακτήρας του παιχνιδιού & ο ρόλος του στην Ψυχική Υγεία, άρθρο στο περιοδικό της Ε.Ε.Σ.

Η Φρόσω Μπενετή μας συστήνει τη Συνθετική Παιγνιόδραση, συνέντευξη στο Η Πόλη Ζει

Η Συνθετική Παιγνιόδραση, το νέο βιβλίο της Φρόσως Μπενετή, συνέντευξη στο Psychology.gr

Η Συνθετική Παιγνιόδραση της Φρόσως Μπενετή, συνέντευξη στο Psychology.gr

Η ζωή είναι παιχνίδι με τη Συνθετική Παιγνιόδραση της Φρόσως Μπενετή

Γνωρίζοντας τη Συνθετική Παιγνιόδραση μέσα από τα μάτια της Φρόσως Μπενετή 

Πώς το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας;