Η Φρόσω Μπενετή σπούδασε Συμβουλευτική, Συνθετικής Ψυχοενεργειακής προσέγγισης στη ‘Σύνθεσις – Χώρος Πολιτισμού & Έρευνας’. Επίσης, Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘ΚΕΑ’ και Σκηνοθεσία στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου ‘ΚΕΑ’.
Η προσέγγισή της είναι βιωματική και στοχεύει να συνθέσει τη Συμβουλευτική και την Εμψύχωση, με το βιωματικό παιχνίδι & τις τέχνες.

Ερευνώντας τη σχέση του σώματος με το πνεύμα και επιδιώκοντας να διευρύνει τα εκφραστικά της εργαλεία, ασχολήθηκε με το σύγχρονο χορό, την κινησιολογία, την ξιφασκία και την πρακτική της Iyengar yoga.  Εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται σε προσωπική ανάλυση και εποπτεία , η οποία βασίζεται στη διδασκαλία των 7 ακτίνων της Alice Bailey.

Ως εκπαιδευτικός, δίδαξε Θεατρικό Παιχνίδι σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και Υποκριτική, Σενάριο & Σκηνοθεσία σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.  Ως σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί με σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σκηνοθετώντας παραστάσεις με παιδιά. Η ταινία της με τίτλο «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά», έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, Ολυμπίας, Θεσσαλονίκης & γυναικείων ταινιών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Κατέχει την Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Team Animator ~ Synthetiki Paigniodrasi Method από τον Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων N.O.C.N. της Αγγλίας, πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) και της European Association of Counseling (E.A.C.).  Έχει ολοκληρώσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εποπτείας στην Προσωποκεντρική προσέγγιση του Carl Rogers.
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ενώ από το 2021-2024 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Το 2002 ίδρυσε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ‘Εμψύχωσις – Παιχνίδι – Τέχνη – Τρόπος Ζωής‘. Ο οργανισμός αρχικά, είχε ως αντικείμενο την επιστημονική έρευνα, τη μελέτη και την οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εμψύχωσης για παιδιά και ενήλικες, με στόχο την απόκτηση μιας διαφορετικής θεώρησης για την εκπαίδευση και τη ζωή, μέσα απ’ τη χαρά & το παιχνίδι.

Σταδιακά, μέσα από μια χρόνια πορεία έρευνας & πειραματισμού, συνειδητοποιεί τις δυνατότητες βελτίωσης που μπορεί να προσφέρει η σύνθεση τεχνικών & μεθόδων, στα πλαίσια της Συμβουλευτικής και της Εκπαίδευσης. Έτσι, προκύπτει η Συνθετική Παιγνιόδραση.  Πρόκειται για μία Βιωματική Μέθοδο Εκπαίδευσης, Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης Ομάδων, η οποία συνθέτει τη Συμβουλευτική και την Εμψύχωση με το βιωματικό παιχνίδι και τις τέχνες και ανήκει στις θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω τέχνης.

Εργάζεται ατομικά & ομαδικά ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εμψυχώτρια, Επόπτρια και Εκπαιδεύτρια Στελεχών Επιχειρήσεων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.  Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια εμψύχωσης και είναι βασική εκπαιδεύτρια στο πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών ‘Συμβουλευτική & Εμψύχωση Ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση’.

Το πρώτο της βιβλίο Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση, Η εμψύχωση – 411 παιχνίδια για παιδιά & ενήλικες κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβρη του 2020 από τις Εκδόσεις ‘Εμψύχωσις’.

Συνεντεύξεις – αρθρογραφία της Φρόσως Μπενετή στον Τύπο:

Ο τελετουργικός χαρακτήρας του παιχνιδιού & ο ρόλος του στην Ψυχική Υγεία, άρθρο στο περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής

Η Φρόσω Μπενετή μας συστήνει τη Συνθετική Παιγνιόδραση, συνέντευξη στο περιοδικό Η Πόλη Ζει

Η Συνθετική Παιγνιόδραση, το νέο βιβλίο της Φρόσως Μπενετή, συνέντευξη στην Πύλη της Ψυχολογίας ~ Psychology.gr

Η Συνθετική Παιγνιόδραση της Φρόσως Μπενετή, συνέντευξη στην Πύλη της Ψυχολογίας ~ Psychology.gr

Η ζωή είναι παιχνίδι με τη Συνθετική Παιγνιόδραση της Φρόσως Μπενετή, συνέντευξη στην Όμορφη Ζωή

Γνωρίζοντας τη Συνθετική Παιγνιόδραση μέσα από τα μάτια της Φρόσως Μπενετή, συνέντευξη στο Τρίτο Κουδούνι

Πώς το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας; Συνέντευξη της Φρόσως Μπενετή στο Popaganda.gr