Η Αμυγδαλιά Ξυνέλη ξεκίνησε τη διαδρομή της με σπουδές στη Μουσική και τις Πολιτικές Επιστήμες. Σύντομα διαπίστωσε ότι το σώμα χρειάζεται κάποιας μορφής οργάνωση και εκπαίδευση για να είναι εκφραστικό και αποτελεσματικό. Ο δρόμος της εξερεύνησης άρχισε με πρώτο βήμα τον σύγχρονο χορό, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα τεχνικής Alexander.

Το 2002 ξεκίνησε την τριετή σπουδή του Shiatsu στο Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre. Στη συνέχεια παρακολούθησε πολλά σεμινάρια πάνω σε θέματα shiatsu και εναλλακτικών θεραπειών όπως βελονισμό, χρωμοβελονισμό, Ρέικι, σαμάνικο θεραπευτικό τροχό, Feldenkrais και άλλα. Γοητευμένη από την κίνηση του σώματος στο νερό και το αποτέλεσμά της πάνω στο σύνολο του ανθρώπου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Watsu Italia και είναι αναγνωρισμένη Watsu (water-shiatsu) practitioner από την WABA.

Το νερό με τη σειρά του έφερε τη μελέτη της Fascia (μέθοδος Danis Bois) και του Zhineng Qigong, μαζί με την ιδέα της ρευστής κίνησης σε συνθήκες κανονικής βαρύτητας. Εργάζεται ασκώντας τις τέχνες που έχει μελετήσει συνθετικά και δημιουργικά με σκοπό την αυτονομία, αρμονία και την ακεραιότητα του εαυτού.

Η κύρια απασχόληση της είναι Fascia-Shiatsu & Watsu practitioner. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δίπλωμα στο πιάνο και ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα), Zen Shiatsu από το Om Oriental Medicine & Shiatsu Training Center, Watsu από την Waba (σπουδή στο Watsu Italia) και Σωματοψυχοπαιδαγωγική (Fascia therapy – μέθοδος Danis Bois).

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει διάφορες άλλες σπουδές και σεμινάρια όπως Fascial Fitness (Robert Schleip), ολιστικό βιο-ενεργειακό μασάζ, Alexander Technique (private sessions), Feldenkrais (Awareness through movement), Μέθοδος Werbek – Αποκάλυψη της Φωνής (θεραπευτικό τραγούδι), μονοετές πρόγραμμα βελονισμού (OM), χρωμοβελονισμός (Beamer light pen Aura soma), Shiatsu Workshops (Cliff Andrews, Chris Jarmey, George Delar, Nick Pole), Water Specific Therapy (Johan Lambeck), σύγχρονος χορός (Hawkins, Release, Contact Improvisation), The shamanic Medicine Wheel, Ρέικι (2ος βαθμός), BMC (Body Mind Centering) και διαλογισμός.

Συνεργάζεται με το Κέντρο ‘Εμψύχωσις’ ως βασική εμψυχώτρια-εκπαιδεύτρια του βιωματικού εργαστηρίου ‘Δίνοντας μορφή στο αόρατο’