Επιμέλεια: Φρόσω Μπενετή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας [Συνθετική Ψυχοενεργειακή / Παιγνιόδραση]


Ο μάγος ζει σε μια κατάσταση βαθιάς γνώσης. Αυτή η γνώση ενορχηστρώνει την ίδια της την εκπλήρωση.

Το πεδίο της επίγνωσης οργανώνεται γύρω από τις προθέσεις μας. Η γνώση και η πρόθεση είναι ισχυρές δυνάμεις. Οι προθέσεις που είναι κλεισμένες μέσα στις λέξεις περικλείουν μαγικές δυνάμεις. Ο μάγος δεν προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της ζωής. Βρίσκεται εδώ για να το ζήσει.

Η δύναμη των λέξεων δεν βρίσκεται στο επιφανειακό τους νόημα, αλλά σε ιδιότητες οι οποίες δεν φαίνονται. Κάθε λέξη, περικλείει γνώση και πρόθεση. Και οι δύο αυτές ιδιότητες είναι μαγικές.
Η μαγεία της γνώσης, έγκειται στο ότι πολλά στρώματα εμπειρία μπορούν να κλειστούν μέσα σε λίγες συλλαβές.

Οι πλουσιότερες λέξεις μια γλώσσας ανοίγουν κρυφά περάσματα για τα νοήματα και τις γνώσεις. Αλλά η δεύτερη ιδιότητα των λέξεων, η πρόθεση, είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Είναι αλήθεια πως όλοι μας χρησιμοποιούμε τα λόγια μας για να εντυπώσουμε τις συνήθειες που κάνουν τη ζωή μας να συνεχίζεται ασυνείδητα. Ποιες όμως είναι οι λέξεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε από παλιές συνήθειες και περιοριστικές ταυτίσεις; Αν κάθε λέξη αφήνει ένα αποτύπωμα στο νου, αυτό σημαίνει πως όλες οι λέξεις είναι περιοριστικές;

Παρόλο που οι λέξεις μάς λένε ποιοι είμαστε, είμαστε ακόμη περισσότερα από εκείνα που οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν. Όσο ισχυρά και αν είναι τα ξόρκια των λέξεων, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν. Η δύναμη των λέξεων, εκτός απ’ το ότι μπορεί να δημιουργήσει έναν περιορισμό, μπορεί να δημιουργήσει και κάτι καινούργιο.

Ο μάγος χρησιμοποιεί τις λέξεις για να πει ναι σε πράγματα που εμείς έχουμε διδαχτεί να λέμε όχι. Μπορεί να υφάνει ένα νέο κόσμο νοημάτων και να αντικαταστήσει αυτά με τα οποία έχουμε μεγαλώσει, με καινούργια. Επομένως, το να βάλω μια πρόθεση μέσα στις λέξεις, αποτελεί το πρώτο βήμα για να τις οδηγήσω να πραγματοποιηθούν.

Κάθε φορά που μια λέξη υποστηρίζεται από την πρόθεση, εισέρχεται στο πεδίο της επίγνωσης ως μήνυμα ή ως αίτημα. Το σύμπαν λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι έχεις μια συγκεκριμένη επιθυμία. Καμιά πρόθεση δεν παραβλέπεται ποτέ, αλλά μπορεί να υπάρξουν εμπόδια για την εκπλήρωσή της, ανάλογα με το βαθμό της καθαρότητάς της.

Ο μάγος ζει σε μια κατάσταση βαθιάς γνώσης. Δεν προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της ζωής. Βρίσκεται εδώ για να το ζήσει!

 

Πηγή: Ο δρόμος του μάγου, Deepak Chopra. Μτφρ. Άρλα Φύτρου, Εκδ. Η δυναμική της επιτυχίας.