Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ
Η τέχνη της αναπνοής και της φώνησης

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 συναντήσεις / μήνα
Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 17.00-19.00
Κόστος σεμιναρίου: € 50,00 / μήνα

Απευθύνεται σε:  όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν την επίγνωση της αναπνοής και της φωνής τους μέσα από μια βιωματική διαδικασία γνωριμίας και εξερεύνησης.

Εμψύχωση:

Νέος Οδηγός Σπουδών 2024-25
Νέο Ετήσιο Πρόγραμμα 2024-25

Η αναπνοή είναι η πηγή και η ουσία της ζωής. Αναπνέοντας, με αυτόν τον τρόπο κάνουμε την εμφάνισή μας στον κόσμο. Με μια αναπνοή και μια κραυγή, η οποία μας μεταφέρει και μας επανατοποθετεί από την αφάνεια στην εμφάνιση.

Η αναπνοή είναι τέχνη.  Προκειμένου να εμφανιστούμε στον κόσμο και να εκφραστούμε, χρειάζεται πρωτίστως να βρούμε την εσωτερική μας φωνή. Για να υποστηρίξουμε με επάρκεια την εξωτερική μας ταυτότητα, χρειάζεται καταρχήν να αναζητήσουμε εντός μας τον βαθύτερο λόγο να υπάρχουμε και να ζούμε. Με τον ίδιο τρόπο, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, η ομιλία και ο ήχος της φωνής μας, μπορούν να μεταφέρουν περισσότερο νόημα από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε.
Η ένταση, ο τόνος, η χροιά, οι παύσεις είναι δυνατόν να αποκαλύψουν όλη την παλέτα των συναισθημάτων μας.
Ένας φόβος εκφραστικότητας, συνδέεται συχνά με έναν φόβο αναγνώρισης του εαυτού μας ή μιας δειλίας της εμφάνισής μας προς τα έξω.
Ανακαλύπτοντας την ανατομία της φώνησης, ουσιαστικά ξανακουρδίζουμε την αναπνοή και τη φωνή μας. 

Στο εργαστήριο αυτό, θα εμβαθύνουμε στην πρακτική της επίγνωσης της αναπνοής, μια συνειδητή προσέγγιση για να κατανοήσουμε και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της αναπνοής μας. Με την καλλιέργεια της παρατήρησης του τρόπου που μιλάμε και αναπνέουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τους λανθασμένους μηχανισμούς φώνησης.

Το εργαστήριο παρέχει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν τον εαυτό τους, δουλεύοντας για να συνδεθούν με την εσωτερική και την εξωτερική τους φωνή.
Η διαδικασία περιλαμβάνει ασκήσεις επίγνωσης της αναπνοής, καθοδηγούμενους διαλογισμούς και πρακτικές πρωτόγονης κραυγής, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία επίγνωσης και προσωπικής ανάπτυξης.
Η εργασία με αντιθετικές έννοιες (δυσφωνία – αρμονία, εσωτερικό – εξωτερικό, αποσύνθεση – σύνθεση) θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε ανεπεξέργαστα συναισθήματα, να απελευθερώσουμε εντάσεις και να ανακαλύψουμε την αυθεντική μας φωνή.
Να μεταμορφώσουμε την αναπνοή σε ζωτική ενέργεια και να ξεκινήσουμε μια διαδρομή επανατοποθέτησής μας από το σκοτάδι, στο φως.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 2024-25: 

1. Οκτώβριος:  14/10/24
2. Νοέμβριος:  11, 25/11/24
3. Δεκέμβριος:  9, 23/12/24
4. Ιανουάριος:  20/1/25
5. Φεβρουάριος:  10, 24/2/25
6. Μάρτιος:  17, 31/3/25
7. Απρίλιος:  14/4/25
8. Μάιος:  12, 26/5/25
9. Ιούνιος:  16, 30/6/25

Φόρμα ενδιαφέροντος
Φόρμα εγγραφής