Επιμέλεια: Φρόσω Μπενετή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας [Συνθετική Ψυχοενεργειακή / Παιγνιόδραση]


Όταν σκεφτόμαστε, στέλνουμε προς τα έξω δονήσεις, μιας πολύ λεπτής αιθέριας ουσίας, που είναι τόσο πραγματικές, όσο κι οι δονήσεις που εκδηλώνουν το φως, η θερμότητα και ο ηλεκτρισμός. Το γεγονός ότι αυτές οι δονήσεις δεν είναι φανερές στις πέντε αισθήσεις μας, δεν αποτελεί απόδειξη για το ότι δεν υπάρχουν.

Όπως περιβαλλόμαστε από μία μεγάλη θάλασσα αέρα, έτσι μας περιβάλλει και μια αντίστοιχη θάλασσα πνευματικού αιθέρα. Τα κύματα της σκέψης μας κινούνται μέσα σ’ αυτόν τον αιθέρα, εκτείνονται σε όλες τις κατευθύνσεις και έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγονται.

Κάνοντας ανώτερες και υψηλής ποιότητας σκέψεις, γινόμαστε ικανοί να συλλαμβάνουμε δονήσεις οι οποίες είναι συντονισμένες στις ίδιες σκέψεις με τις δικές μας. Με σκέψεις αντίθετου χαρακτήρα, σύντομα θ’ αρχίσουμε ν’ απηχούμε σε κατώτερης ποιότητας σκέψεις, προερχόμενες από ανθρώπους που σκέφτονται σε αντίστοιχα πλαίσια.

Όλοι μας μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη θέλησή μας με πειθαρχία και πρακτική. Στην πραγματικότητα, δομούμε το πνεύμα μας κάθε ώρα της ημέρας. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως μπορούν να πραγματοποιήσουν θαύματα αναπτύσσοντας μία ισχυρή θέληση, αλλά αντί να προσπαθήσουν να την αναπτύξουν, λυπούνται μάταια για το ότι δεν την έχουν.
Με τη δύναμη της θέλησης, κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει το πνεύμα του και να οδηγήσει τη ζωή του στο δρόμο που επιθυμεί.

Πηγή: ‘Η δόνηση της σκέψης και ο νόμος της έλξης’ – William Atkinson, μτφρ.: Δημ. Κωστελένος. Εκδόσεις Καλέντης.