Η Φρόσω Μπενετή σπούδασε Συμβουλευτική με κατεύθυνση Συνθετική Ψυχοενεργειακή, στη ‘Σύνθεσις’, Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘ΚΕΑ’ και Σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου ‘ΚΕΑ’.

Επιδιώκοντας τη διεύρυνση των εκφραστικών εργαλείων της, ασχολήθηκε με τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, yoga & ξιφασκία για ηθοποιούς.

Προχώρησε σε προσωπική ανάλυση Ψυχοενεργειακής προσέγγισης, εκπαίδευση διαχείρισης ομάδων και εποπτεία που βασίζεται στη διδασκαλία των 7 ακτίνων της Αλίκης Μπέιλη.

Η προσέγγισή της είναι βιωματική και έχει σαν στόχο να συνθέσει το παιχνίδι με τις τέχνες & την εμψύχωση, με σκοπό την προσωπική εξέλιξη.

Ως εκπαιδευτικός, δίδαξε θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και υποκριτική, σενάριο & σκηνοθεσία σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.  Ως σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί με σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σκηνοθετώντας παραστάσεις με παιδιά. Η ταινία της με τίτλο «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά», έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, Ολυμπίας, Θεσσαλονίκης & γυναικείων ταινιών ΕΕΣ.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Theatrical Play Animator από το National Open College Network της Αγγλίας, πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Το 2002 ίδρυσε την εταιρεία ‘Εμψύχωσις‘ η οποία δημιούργησε τα ‘Παιχνιδοκαμώματα‘, εισάγοντας προγράμματα εμψύχωσης μέσω του παιχνιδιού, σε ομάδες παιδιών.  Στη συνέχεια το ‘Εργαστήρι παιχνιδιού’, όπου διοργανώνονται επιμορφωτικές δραστηριότητες & σεμινάρια για ενήλικες, με στόχο την απόκτηση μιας διαφορετικής θεώρησης για τη ζωή, μέσα απ’ τη χαρά & το παιχνίδι.

Σταδιακά και μέσα από μια χρόνια πορεία έρευνας & πειραματισμού, συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η σύνθεση διαφορετικών τεχνικών & μεθόδων στη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας.   Έτσι, προκύπτει η Συνθετική Παιγνιόδραση. Πρόκειται για μία Βιωματική Μέθοδο Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης Ομάδων που συνθέτει το παιχνίδι με τη Συμβουλευτική & τις τέχνες, χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους, προσεγγίσεις & τεχνικές.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ατομικά & με ομάδες ενηλίκων ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εμψυχώτρια και Εκπαιδεύτρια Στελεχών Επιχειρήσεων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια εμψύχωσης και είναι βασική εμψυχώτρια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘Συμβουλευτική & Εμψύχωση Ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση’.

Η ζωή είναι παιχνίδι με τη Συνθετική Παιγνιόδραση της Φρόσως Μπενετή

Γνωρίζοντας τη Συνθετική Παιγνιόδραση μέσα από τα μάτια της Φρόσως Μπενετή 

Πώς το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας;