ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΗΧΟ
Ακούσματα επίγνωσης & ενότητας

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 συναντήσεις / μήνα
Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 19.00-21.00
Μηνιαία συνδρομή: €50,00 / μήνα

Απευθύνεται σε:  όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν την έννοια του ήχου & της ακοής, υπό το πρίσμα της επίγνωσης, της σχέσης του εσωτερικού με το εξωτερικό και της προσωπικής ανάπτυξης.

Εμψύχωση:  

Νέος Οδηγός Σπουδών 2024-25
Νέο Ετήσιο Πρόγραμμα 2024-25

Στο εργαστήριο αυτό, θα εξερευνήσουμε τη δύναμη και τη δυναμική του ήχου στην προσωπική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ηχητικών μέσων όπως οι εσωτερικοί ήχοι του σώματος, τα γκονγκ, οι γαβάθες, τα κρουστά και οι ήχοι της φύσης.

Ο ρυθμός είναι κομμάτι της ύπαρξής μας. Ο παλμός, καλλιεργεί την επιστροφή μας στη μήτρα. Ο ήχος που παράγει το ίδιο μας το σώμα, μας φέρνει σε επαφή με τις πιο βαθιές δονήσεις μας, όντας ένας ισχυρός οδοδείκτης επίγνωσης και επερχόμενης ίασης. Θα μάθουμε να αφουγκραζόμαστε τους εσωτερικούς ήχους της ύπαρξής μας και να ενισχύουμε τη σύνδεσή μας με το εσωτερικό και το εξωτερικό μας σώμα.
Με πυξίδα τη μουσικότητα, θα προσεγγίσουμε αρχέγονες μνήμες και θα προσπαθήσουμε να αισθανθούμε τη μουσική, ως ενότητα σώματος, νου και ψυχής.

Τα γκονγκ και οι γαβάθες είναι αρχαία όργανα που μας βοηθούν σε αυτή την εναρμόνιση. Οι βαθιοί και πλούσιοι ήχοι τους, δημιουργούν ένα θεραπευτικό ηχητικό περιβάλλον που καλλιεργεί τη σύνδεση με την εσωτερική μας γαλήνη. Τα κρουστά, μας συνδέουν με τον παλμό της ζωής. Μέσα από το ρυθμό και τη δόνηση, τα κρουστά βοηθούν στην απελευθέρωση ανεξερεύνητων συναισθημάτων και στην αναζωογόνηση της ενέργειάς μας.
Ο ήχος του γκονγκ βοηθά στην οξυγόνωση των αιμοσφαιρίων και επιδρά στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας, οδηγώντας μας στα εγκεφαλικά κύματα Θήτα: Τα κύματα της ησυχίας, της χαλάρωσης, της βαθιάς ηρεμίας και του διαλογισμού.

Η επαφή μας με τους ήχους της φύσης, όπως ο ήχος του νερού, το θρόισμα των φύλλων, οι ήχοι του ανέμου, μας βοηθά να επανασυνδεθούμε με την πηγή ενώ καλλιεργεί την εσωτερική μας ισορροπία και γαλήνη.

Το εργαστήριο παρέχει ένα ασφαλές και ενθαρρυντικό πλαίσιο, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν σε ένα πεδίο προσωπικής εξέλιξης και ανακάλυψης, μέσα από το βίωμα και την εξερεύνηση των αισθήσεων. Θα καλλιεργήσουμε την πρόθεση να μάθουμε να υπάρχουμε, ενσωματώνοντας τους ήχους αυτούς στην καθημερινή μας ζωή, ως μέσο αρμονίας, χαλάρωσης και επερχόμενης ίασης. Ερευνώντας την κίνηση και την ακινησία, τη μουσικότητα και την παύση, την απομόνωση και την ενότητα, θα ταξιδέψουμε μέσα στον ήχο, προσπαθώντας να αφυπνίσουμε και να ευθυγραμμίσουμε σώμα, νου και συναίσθημα και να βρούμε, μέσω του ήχου, τη δική μας μέση Οδό.

Ημερομηνίες διεξαγωγής 2024-25: 

1. Οκτώβριος:  14/10/24
2. Νοέμβριος:  11, 25/11/24
3. Δεκέμβριος:  9, 23/12/24
4. Ιανουάριος:  20/1/25
5. Φεβρουάριος:  10, 24/2/25
6. Μάρτιος:  17, 31/3/25
7. Απρίλιος:  14/4/25
8. Μάιος:  12, 26/5/25
9. Ιούνιος:  16, 30/6/25

Φόρμα ενδιαφέροντος
Φόρμα εγγραφής