Συμβουλευτικές δεξιότητες
Διάρκεια προγράμματος: 100 ώρες
Θέσεις: 12 / έτος
Κόστος: € 1.200,00/ έτος ~ Δόση: € 160,00 / μήνα
Το πρόγραμμα διαρκεί 6 μήνες και πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως μία φορά / εβδομάδα και 3 εντατικά ΣΚ τους μήνες Μάιο, Ιούνιο & Ιούλιο.
Λήξη αιτήσεων β’ εξαμήνου 2025 : 27/1/2025
* Το πρόγραμμα ξεκινά με νέες ομάδες κατά τη διάρκεια του έτους, μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων
Απευθύνεται σε: Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Στελέχη Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Νοσηλευτές, απόφοιτους ή φοιτητές Ανθρωπιστικών Επιστημών καθώς και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται με τον άνθρωπο και επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις & δεξιότητες στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και την ανθρώπινη επικοινωνία.

Διδασκαλία: Γιάννης Λαιμοδέτης
Στόχοι: Η κατανόηση των τεχνικών & μεθόδων της Συμβουλευτικής επικοινωνίας & διαχείρισης και η απόκτηση των θεωρητικών προσεγγίσεων της Συμβουλευτικής.
Προοπτικές: Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της Συμβουλευτικής (θεωρία, τεχνικές & μεθόδους της Συμβουλευτικής διαδικασίας). Θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Συμβουλευτικής & και να πιστοποιηθούν ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας από την Ελληνική (Ε.Ε.Σ.) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.A.C.).
Πιστοποίηση: Το πρόγραμμα πιστοποιείται από τον αναγνωρισμένο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων N.O.C.N. (National Open College Network).
Ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που επιτρέπει στον κάθε επαγγελματία να γνωρίσει τις βασικές αρχές της Συμβουλευτικής, καθώς & τεχνικές και μεθόδους επικοινωνίας & διαχείρισης. Οι αυξανόμενες ανάγκες αποτελεσματικής επικοινωνίας & συμβουλευτικής υποστήριξης στις μέρες μας, καθιστούν το πρόγραμμα ιδανικό για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα πρόσθετο προσόν που θα ενσωματώσουν στο υπάρχον γνωστικό τους αντικείμενο.
Με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ομάδα, το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας & συμβουλευτικής υποστήριξης. Στην κατανόηση της σημασίας των τεχνικών & μεθόδων της Συμβουλευτικής διαδικασίας και στην απόκτηση του υπόβαθρου των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται (Ψυχοδυναμική, Προσωποκεντρική, Υπαρξιστική κ.ά.). Στην αξιολόγηση & αντιμετώπιση των πιθανών συμβουλευτικών αιτημάτων και την εξοικείωση με τα είδη της Συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, ομάδας, τηλεφωνική / διαδικτυακή). Στην εκμάθηση των χαρακτηριστικών ενός αποτελεσματικού Συμβούλου και στη διαδικασία αυτοαξιολόγησής του. Στην κατανόηση των βασικών αρχών ηθικής & δεοντολογίας, στη δημιουργία & καλλιέργεια της θεραπευτικής σχέσης και στην απόκτηση δεξιοτήτων για την επιτυχημένη εφαρμογή τους.
Τα οφέλη του προγράμματος δεν έχουν μόνο μία διάσταση, καθώς οι συμμετέχοντες δεν εξελίσσονται μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Ένα πρόγραμμα που έρχεται να συμπληρώσει το εκπαιδευτικό κενό που υπάρχει από τη συνδιαλλαγή όσων δουλεύουν με ανθρώπους & ομάδες.
Συχνές ερωτήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: